Fish, Flesh and Good Red Herring

Albert Ellis
Fish, Flesh and Good Red Herring
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

From the cooking methods of Ulysses to Victorian nursery fare, from Biblical food facts to modern food fads, Alice Thomas Ellis took delight in all things gastronomical, and generously seasoned her gallimaufry with anecdote and wit. Fish, Flesh and Good Red Herring is a delectable culinary history catering to all tastes - as well as revealing some unusual ones: we learn that Charles Darwin proclaimed roast armadillo 'a most excellent dish'; that Elvis Presley adored cooked squirrel; and that British infants once devoured sugared mice - real ones! Garnished throughout with extracts from famous food writers including Brillat-Savarin, Mrs Beeton, and Elizabeth Craig, there are recipes to relish and historical titbits to savour: we are taken from the sumptuous eighteenth-century banquet to the gossipy literary lunch, from the misery of rationing to the gluttony of the Roman feast. And cooking practices of some of the most celebrated chefs are shared with us -- as well as the grisly fates of those not so highly favoured: King Henry VIII boiled two of his cooks, whereas Ivan the Terrible preferred his fried.
ISBN: 978-1-84408-086-1, 9781844080861
Język: angielski
Wydawnictwo: Virago

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Fish, Flesh and Good Red Herring nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Fish, Flesh and Good Red Herring. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat