Japońska kultura kulinarna

Iwona Kordzińska-Nawrocka
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Japońska kultura kulinarna
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Książka prezentuje niezwykle bogatą kulturę kulinarną Japonii. Autorka zajmuje się nie tylko historią zwyczajów żywieniowych, począwszy od czasów najdawniejszych poprzez okres dworski, samurajski, mieszczański aż po czasy współczesne, ale omawia również oprawę kulinarną japońskich świąt oraz podstawowe surowce kuchni japońskiej. Przedstawia ponadto historię najbardziej znanych japońskich potraw, jak sushi czy tempura i japońskich napojów: herbaty, wina ryżowego sake i piwa. Zaletą książki jest bogaty materiał ilustracyjny składający się z kolorowych fotografii potraw, japońskich dzieł sztuki (zwoje ilustrowane emaki i drzeworyty ukiyoe) i miejsc zabytkowych.
Data wydania: 2008-10-30
Stron: 300

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Japońska kultura kulinarna? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@eR_
2019-12-19
7 /10
Przeczytane

Cytaty z książki

O nie! Książka Japońska kultura kulinarna. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat