Kuchnia hiszpańska i portugalska

Elisabeth Luard
Kuchnia hiszpańska i portugalska
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Elizabeth Luard, wychowująca czwórkę dzieci w oddalonej od świata dolinie w Andaluzji, przez wiele lat obserwowała, jak żyją i co jedzą mieszkańcy jej kraju. W 180 przepisach z 21 regionów prezentuje nie tylko sposób przygotowania potraw, ale również wpływy kształtujące kulinarne przyzwyczajenia. Fotografie ukazują regionalne dania w formie, w jakiej pojawiają się one w modnych restauracjach Lizbony, Madrytu czy Barcelony. W wielu przypadkach oryginalny, tradycyjny sposób podania pozostaje jednak niedoścignionym wzorem. Zdjęcia potraw w połączeniu z reprodukcjami dzieł takich malarzy, jak Goya, Velázquez czy Murillo, oraz fotografiami pejzaży i miejsc czynią Kuchnię hiszpańską i portugalską nieodzowną książką zarówno dla fotelowego podróżnika, jak i dla kucharza pragnącego poznać historię przygotowywanych dań. Jak mówi autorka, zebrane przepisy to nie tylko zwyczajne listy składników i zaprezentowanie stanu umysłu, lecz kwestia serca.
ISBN: 978-83-245-9546-4, 9788324595464
Wydawnictwo: Elipsa

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Kuchnia hiszpańska i portugalska aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Kuchnia hiszpańska i portugalska. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl