Recenzje książki "Nowy Przywódca"

Dodaj swoją recenzję

Nowy przywódca

19.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kilka miesięcy temu miałam okazję czytać pierwszy tom cyklu. Nie spodobał mi się on zbytnio. Miałam zastrzeżenia, co do kreacji świata przedstawionego, stopień ludzi z przedmiotami i innymi ludźmi. Napawało mnie to odrazą. Mimo wszystko postanowiłam dać serii jeszcze jedną szansę i sięgnęłam po kolejną część. I ze zdumieniem muszę przyznać, że tym ... {} Recenzja książki Nowy Przywódca

Nowy przywódca

6.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Droga do Różan" miała swoją premierę w marcu zeszłego roku. Jakoś szczególnie nie przykuła wtedy mojej uwagi. Okładka sugerowała ckliwy i banalny romans. Jakże wielkie było moje zdziwienie gdy książka zaczęła zbierać pozytywne recenzje. Pomyślałam wtedy, że tak wielu czytelników nie może się mylić. Kiedy nadarzyła się okazja poznać "Drogę do Różan... {} Recenzja książki Nowy Przywódca

Nowy przywódca

2.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ból, strach, niebezpieczeństwo, prawda. To właśnie ona jest zatajana w Kopule. Ludzie pod pozornym płaszczykiem bezpieczeństwa żyją w niej i mają się dobrze. Ale czy na pewno? Czy wszystko jest takie, na jakie wygląda? Po Wybuchu tylko Czyści mieszkający w Kopule są bezpieczni. Poza nią świat jest pełen zmutowanych ludzi, Pyłów, Gruponów, Matek c... {} Recenzja książki Nowy Przywódca

Obalić Kopułę

21.06.2013

Po Wybuchu powstały dwa oddzielne światy, kontrastujące ze sobą na każdym polu. Z jednej strony żyjący w Kopule wpływowi i bogaci, tzw. Czyści, którzy nazywają się „życzliwymi obserwatorami”. Wiele lat temu obiecali pomoc ludziom żyjącym na zewnątrz, ale jak dotąd nie uczynili kompletnie nic. Dlatego Nieszczęśnicy każdego dnia walczą o przetrwanie ... {} Recenzja książki Nowy Przywódca

@Elen@Elen {}

Nowy przywódca

17.06.2013

Partridge uciekł spod Kopuły, by odnaleźć swoją ukochaną matkę. W tym celu postanawia dołączyć do grupy Wyrzutków, którzy zostali oszpeceni przez jego ojca, który okazał się odpowiedzialny za Wybuch. Główni bohaterowie zrobią wszystko, by znaleźć składniki potrzebne do stworzenia antidotum, które uchroni ludzi poddanych kodowaniu przed wiążącymi s... {} Recenzja książki Nowy Przywódca

Poddać się przeznaczeniu

13.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jesteśmy nieszczęśnikami, lecz wciąż potrafimy śpiewać - a pieśni wznoszą się w nas. Tak, jesteśmy brudni i podli, ale także zdolni do zaskakującej czułości, uprzejmości, do piękna. Jesteśmy ludźmi - pełnymi wad, a jednak dobrymi, prawda?"* Świadomość tego, że od twoich działań zależą losy ludzkości nie jest zbyt miłym uczuciem. Ciąży n... {} Recenzja książki Nowy Przywódca

Druga część trylogii "Świat po Wybuchu"

13.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nowy Przywódca" jest kontynuacją "Nowej Ziemi", która opisuje o świecie, jaki rozpoczął się po wielkim wybuchu. Zdeformowane ciała, ludzie odizolowani od skażenia i żyjący w kopule? Brzmi dziwnie? Intrygująco? Świat przedstawiony w pierwszej części trylogii był zarówno niesamowity i piękny, jak i straszny, a bohaterowie od razu przypali mi do gust... {} Recenzja książki Nowy Przywódca

Nowy Przywódca

10.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pamiętacie pierwszy tom serii Świat po Wybuchu? Na szczęście nie musiałam długo czekać i już jestem po lekturze tomu drugiego. Teraz pewnie już tak dobrze nie będzie i z kolejnym wydaniem będę musiała się wstrzymać, no ale nie o tym mowa ;) W świecie, w którym nic nie jest takie samo jak Przedtem naprawdę wiele się dzieje. Nasi bohaterowie nadal ... {} Recenzja książki Nowy Przywódca

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe