Pasztety i terriny

Pasztety i terriny
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Nie do pobicia wśród szlachetnych przekąsek! Niegdyś pojawiały się tylko na królewskich i szlacheckich stołach, dziś są stałym elementem wykwintnej kuchni. Pasztety, terriny, czyli pasztety pieczone w kąpieli wodnej, galaretki i rolady pasztetowe (galantyny) można wykonać dużo wcześniej przed podaniem, a dzięki różnorodności farszów, łatwo dopasować do innych potraw. Burgundzka galantyna z szynką, paszteciki z tuńczykiem i serem, pasztet z fetą i oliwkami, terrina z pstrąga z kostkami warzywnymi – oto dania, które znakomicie nadają się na przekąski lub lekki posiłek dla osób dbających o linię.
Data wydania: 2008-12-05
ISBN: 978-83-247-0599-3, 9788324705993
Wydawnictwo: Świat Książki
Seria: Encyklopedia smakosza
Stron: 160

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Pasztety i terriny? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Pasztety i terriny. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl