Recenzje książki "Pisane szkarłatem"

Dodaj swoją recenzję

Cudowna

24.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z polecenia koleżanki , sięgnęłam po, pierwszą w moim czytelniczym życiu, książkę od Anne Bishop. Seria Inni zapowiada się bardzo dobrze, od pierwszych stron wciągnęłam się w fabułę i nie mogłam się od lektury oderwać. Przedstawiona historia powstania świata i kruchego rozejmu między ludźmi a Terra Indigena , pozwala nam zatopić się w historii bez... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

Coś innego

9.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Pisane szkarłatem" to książka, którą już kiedyś czytałam. Niestety tylko pierwszą część i do tej pory zdążyłam już większość fabuły zwyczajnie zapomnieć. Z okazji, że niedawno wyszła kolejna część cyklu "Inni" postanowiłam przypomnieć sobie i dokończyć tę serię. Meg Corbyn jest jasnowidzącą szczególnego rodzaju – widzi przyszłość, jeśli rozetn... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

Pisane szkarłatem

8.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Meg jest jasnowidzącą szczególnego rodzaju- kiedy rozetnie sobie skórę i pojawi się krew, widzi przyszłość. Dar jest jednak dla niej przekleństwem, bo to przez niego dziewczyna zostaje zamknięta u Kontrolera. Człowiek ten pragnie mieć stały dostęp do wizji Meg. Wkrótce dziewczynie udaje się uciec spod jego władzy i bezpieczne miejsce odnajduje prz... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

Anne Bishop -Pisane szkarłatem

30.03.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po tę książkę sięgnęłam po przeczytaniu zestawienia „5 bardzo mroźnych romansów” na @Link. Od zawsze uwielbiałam połączenie romansu i odrobiny fantastyki, ale ta powieść okazała się nieco inna niż się tego spodziewałam. Główną bohaterką i kluczową postacią w Pierwszym tomie z serii Inni jest Meg. Dziewczyna uciekła z miejsca, gdzie była przetr... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

Dwa światy

25.02.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Pisane szkarłatem'' to książka opowiadająca historię Meg, która uciekła ze strasznego miejsca rodem z koszmarów. Schronienie jednak znalazła tam gdzie na ogół ludzie nie czują się zbyt bezpiecznie - na Dziedzińcu. Na terenie Innych panują zupełnie odmienne prawa niż w świecie, z którego pochodzi Meg. Tam ludzie postrzegani są jako zwierzyna, a z... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

@Amanda@Amanda {}

Pisane szkarłatem - Anne Bishop

8.09.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ludzie nie są jedynym dominującym gatunkiem na ziemi, chociaż przekonali się o tym dopiero po jakimś czasie. Ogromne znaczenie mają także Inni, a właściwie terra indigena. Kim oni są? Właściwie ciężko powiedzieć. Pierwotnie ich wygląd nawiązuje w znacznym stopniu do zwierząt, z którymi dany rodzaj terra indigena jest związany (przynajmniej w pewnej... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

Ludzie kontra Inni

28.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dużo dobrego słyszałam o twórczości Anne Bishop. Spod jej pióra wyszła m.in trylogia "Czarne Kamienie", która podbiła serca czytelników na całym świecie. Jako miłośniczka fantastyki od zawsze byłam ciekawa jej powieści, jednak tak się jakoś składało, że nigdy nie było mi z nimi po drodze. Biłam się z tego powodu w piersi i obiecywałam w tej kwestii... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

Zupełnie nowe oblicze…

10.10.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przez moje ręce przewinęło się już naprawdę sporo książek, w których zmiennokształtni ogrywali znaczące role w rozwoju dalszej fabuły. Wydawałoby się więc, że na ich temat zostało napisane już chyba wszystko, nie da rady wymyśleć już nic nowego, a już na pewno nie uda się stworzyć niczego nowego od samych podstaw. Nic bardziej mylnego, a pisarką kt... {} Recenzja książki Pisane szkarłatem

@tala86@tala86 {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe