Przechowalnictwo warzyw i ziemniaka

Prof. Franciszek Adamicki, Prof. dr hab. Zbigniew Czerko
Przechowalnictwo warzyw i ziemniaka
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Omówione zgadnienia: przechowalnictwo warzyw w kraju i na świecie, procesy życiowe i zmiany fizjologiczne zachodzące podczas przechowywania warzyw, czynniki wpływające na trwałość przechowalniczą warzyw, optymalne warunki przechowywania warzyw, opakowania stosowane w przechowalnictwie i obrocie, technologia przechowywania poszczególnych gatunków warzyw, najważniejsze choroby przechowalnicze
Data wydania: 2008-11-20
ISBN: 978-83-09-01766-0, 9788309017660
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Kategoria: Rolnictwo Hodowla
Stron: 324

Autor

Prof. Franciszek Adamicki Prof. Franciszek Adamicki
Urodzony 4 października 1943 roku w Polsce
Franciszek Adamicki – polski ogrodnik, profesor nauk rolniczych. Zatrudniony w Skierniewicach w Instytucie Warzywnictwa a następnie po połączeniu z Instytutem Sadownictwa i Kwiaciarstwa w nowo powstałym Instytucie Ogrodnictwa. Był pierwszym dyrek...

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Przechowalnictwo warzyw i ziemniaka? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Przechowalnictwo warzyw i ziemniaka. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl