Przetwory Mięsne warzywne owocowe

Heinz Gans
Przetwory Mięsne warzywne owocowe
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Robienie przetworów jest przyjemne i łatwe nie wspominając o względach ekonomicznych i kulinarnych. Bo kto jeszcze tego nie wie, powinien sobie szybko uzmysłowić, że własne wyroby smakują nieporównanie lepiej niż te ze sklepu, ponieważ zrobione są w domu, a nie stworzone w warunkach przemysłowych. Czy marynowane grzybki ze sklepu mogą się równać z tymi, które sami zebraliśmy, wysuszyliśmy lub włożyliśmy do zalewy? A własnoręcznie peklowana szyneczka? Podobnie sprawa się ma z szerokim asortymentem dżemów, marmolad i konfitur. Jak przyjemnie i chętnie zajada się zimą smakołyki z własnej spiżarni! Ekologiczne, zdrowe, smaczne i tanie. Korzystajmy więc z bogactwa ogrodu, piwnicy i stołu. Książka podaje sposoby: - przechowywania świeżych warzyw i owoców - domowego peklowania i wędzenia mięsa - przygotowywania dżemów, marmolad, konfitur, galaretek - kiszenia warzyw - robienia marynat - zamrażania
Data wydania: 2005
ISBN: 978-83-7404-193-5, 9788374041935
Wydawnictwo: Bauer

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Przetwory Mięsne warzywne owocowe aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Przetwory Mięsne warzywne owocowe. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2025 nakanapie.pl