Przewodnik kulinarny. Chorwacja

"opracowanie zbiorowe"
Przewodnik kulinarny. Chorwacja
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Kuchnia chorwacka słynie z prsutu - szynki wieprzowej otoczonej w morskiej soli, suszonej na silnym wietrze - oraz ze wspaniałej rakii sporządzanej według starych receptur czy ostrego ajvaru, sosu paprykowego z dodatkiem bakłażanów i czosnku. W przydrożnych lokalach nierzadki jest widok stojącego przy ulicy rożna, na którymwłaściciel starannie obraca prosię lub jagnię.
Data wydania: 2007
ISBN: 978-83-7304-953-6, 9788373049536
Wydawnictwo: Pascal
Seria: Kuchnia i diety
Stron: 160

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Przewodnik kulinarny. Chorwacja nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Przewodnik kulinarny. Chorwacja. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat