Sensoryczna ocena jakości żywności

Wiesława Obniska, Agnieszka Rybowska, Ewa Babicz-Zielińska
Sensoryczna ocena jakości żywności
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Cechy sensoryczne są jednym z podstawowych czynników decydujących o wyborze żywności i jej spożyciu. Coraz bardziej wymagający rynek żywności sprawia, że wprowadzenie nowych czy też utrzymanie już obecnych produktów na rynku wymaga ze strony producenta stałego doskonalenia i podnoszenia standardów jakościowych. Zastosowanie analizy sensorycznej pozwala na stałe monitorowanie (kontrolę jakości), zarówno przy opracowywaniu nowych, jak i ulepszaniu już istniejących produktów. Jest to możliwe dzięki wykorzystaniu człowieka jako elementu analitycznego. Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunku Towaroznawstwo obejmującego między innymi analizę sensoryczną, konsumencką ocenę jakości, ocenę jakości towarów i usług. Skrypt składa się z trzech części. W pierwszej omówiono funkcjonowanie aparatu zmysłów, w drugiej zaś - metody stosowane w analizie sensorycznej. Część trzecia dotyczy zagadnień doświadczalnych i stanowi podstawę do przeprowadzenia ćwiczeń z przedmiotu.
Data wydania: 2009
ISBN: 978-83-7421-038-6, 9788374210386
Wydawnictwo: Akademia Morska w Gdyni

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Sensoryczna ocena jakości żywności? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Sensoryczna ocena jakości żywności. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat