Smaki kuchni włoskiej

Umberto Galimberti, Giovanni Ballarini
Smaki kuchni włoskiej
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic: sery i makarony ryż i produkty zbożowe pieczywo, pizza i focaccia mięso i wędliny ryby, mięczaki i skorupiaki warzywa i owoce zioła, przyprawy i dodatki typowe torty, ciasta i ciastka lody i czekolada, kawa i wino.
ISBN: 978-83-7660-707-8, 9788376607078
Wydawnictwo: Jedność
Stron: 368

Autor

Umberto Galimberti Umberto Galimberti filozof, psycholog, psychoanalityk, wykładowca uniwersytecki.

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Smaki kuchni włoskiej aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Smaki kuchni włoskiej. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl