Recenzje książki "Strych Tesli"

Dodaj swoją recenzję

Strych Tesli

21.11.2013

Nick po tragedii jaka spotkała jego rodzinę wyprowadza się w raz ze swym ojcem i młodszym bratem do Colorado Springs by zamieszkać w starym domu ciotki. Dla każdego z nich jest to bardzo trudny okres w życiu, muszą sobie radzić sami. Na dodatek Nick zostaje zraniony w głowę przez stary toster. Jak się okaże takich starych gratów na strychu nie będz... Recenzja książki Strych Tesli

Strych Tesli

17.11.2013

Neal Shusterman to autor powieści dla młodzieży. Eric Elfman interesuje się zjawiskami paranormalnymi i również tworzy książki dla młodzieży. Wspólnie napisali powieść „Strych Tesli”, która w 2013 roku ukazała się dzięki wydawnictwu Egmont. Nick przeprowadza się do nowego miasta. Rodzina przeżyła pożar i postanowiła zmienić otoczenie. Podczas przes... Recenzja książki Strych Tesli

Co znajdziemy na Strychu Tesli?

9.11.2013

"Alternatywny geniusz". Nick przeprowadza się wraz z bratem i ojcem do Colorado Springs. Wprowadzają się do starego wiktoriańskiego domu, a Nick już od samego początku ma problemy z nowym miejscem zamieszkania. Praktycznie zaraz po przybyciu do domu spadający toster uderza go w czoło, a chłopak zaczyna mieć tego dość. Wchodzi na strych, z którego ... Recenzja książki Strych Tesli

Niezwykłe przedmioty

30.10.2013

Czternastoletni Nick wraz z ojcem i bratem przeprowadza się do starego, wiktoriańskiego domu. Po niefortunnym wypadku z tosterem cała trójka postanawia pozbyć się zalegających na strychu gratów. Na wyprzedaż przybywają niespodziewane tłumy sąsiadów. Tego samego dnia Nicka odwiedzają podejrzani mężczyźni w garniturach. To daje początek serii dziwnyc... Recenzja książki Strych Tesli

Nauka też potrafi poplątać w życiu

15.10.2013

„Uwzględniając prędkości asteroidy i ruchu wirowego Ziemi, ustalono, że miejsce przewidywanego uderzenia znajduje się w pobliżu kompleksu sportowego w Colorado Springs. Osłupiałemu astronomowi, który dokonał tego odkrycia, pozostała do rozstrzygnięcia jedna nader ważna kwestia: czy o bliskim końcu świata stosowniej jest powiadomić przełożonego e-ma... Recenzja książki Strych Tesli

Tesla i jego przewrotne wynalazki

6.10.2013

Ostatnimi czasy, moim zdaniem, wydawnictwo Egmont wiedzie prym w sekcji innowacyjnej, ciekawej, wciągającej powieści dla młodzieży. Książki w tym dziale nie tylko trafiają w gust młodego czytelnika, ale są adekwatne do wieku, nie epatują przemocą oraz promują wzorce, wartości i zachowania godne powielania. Czternastoletni Nick Slate wraz z tatą i ... Recenzja książki Strych Tesli

Fajna przygoda na strychu Tesli.

23.09.2013

"Strych Tesli" to zdecydowanie nie jest książka jakich wiele. Ostatnimi czasy czytałam wiele młodzieżówek i wierzcie mi - ta wyróżnia się bardzo pozytywnie na tle innych. Przede wszystkim nie ma tu w końcu żadnych wampirów, wilkołaków i innych przedstawicieli paranormalnych gatunków. Są za to ludzie z krwi i kości, stary dom, strych pełen dziwnych ... Recenzja książki Strych Tesli

Na Strychu u Tesli

14.09.2013

Przeprowadzka do nowego domu to początek wielu historii. Wiktoriański dom to zdecydowana zachęta do lektury. Najpierw trzeba jednak uprzątnąć strych, a jak lepiej to zrobić, jeśli nie przez wyprzedaż garażową ? A na liście tych przedmiotów: Magnetofon, który na szpule nagrywa myśli, do których wypowiedzenia nie chce się przyznać ich właściciel. Gr... Recenzja książki Strych Tesli

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl