Szczypta smaku... Indie

Szczypta smaku... Indie
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Książka ożywia bogatą kuchnię państwa słynącego ze swej kulinarnej różnorodności. Zebrane tu przepisy pochodzą z całych Indii, a więc można znaleźć tandoori - specjalność Pendżabu, dania z dworu Mogołów, takie jak korma i kofta, czy też niezwykle oryginalne buddyjskie i hinduskie dania wegetariańskie. Oprócz przepisów w książce zamieszczono także informacje na temat najważniejszych składników kuchni indyjskiej, takich jak masala - mieszanka przypraw, rośliny strączkowe, chutney. Przepisy podane w tej książce pomogą odkryć sekrety koloru, smaku i aromatu kuchni indyjskiej.
ISBN: 978-83-89673-09-1, 9788389673091
Wydawnictwo: Wega Delbana Polska

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Szczypta smaku... Indie aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Szczypta smaku... Indie. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl