Tabele składu i wartości odżywczej żywności = Food composition tables

Tabele składu i wartości odżywczej żywności = Food composition tables
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych takich, jak: białko ogółem, białko zwierzęce i roślinne, tłuszcz, cholesterol, węglowodany, sacharoza, laktoza, skrobia, błonnik pokarmowy, kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, aminokwasy, wybrane składniki mineralne i witaminy w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g potrawy gotowej do spożycia oraz receptury potraw. Przedstawione dane zostały opracowane w Zakładzie Wartości Odżywczych Żywności i Żywienia im. prof. dr. A. Szczygła w Warszawie.
ISBN: 978-83-200-3112-6, 9788320031126
Wydawnictwo: PZWL - Wydawnictwo Lekarskie

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Tabele składu i wartości odżywczej żywności = Food composition tables aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Tabele składu i wartości odżywczej żywności = Food composition tables. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat