Tylko kiszonki

Fern Green
Tylko kiszonki
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.

Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Data wydania: 2022-02-09
ISBN: 978-83-280-9487-1, 9788328094871
Wydawnictwo: Buchmann
Seria: Zielona Seria
Stron: 160
dodana przez: Catta
Mamy 1 inne wydanie tej książki

Autor

Fern Green Fern Green Fern Green to stylistka żywności, pisarka i doświadczony szefowa kuchni. Ma wieloletnie doświadczenie w swoim fachu, współpracuje z różnymi znanymi markami w zakresie redakcji, pakowania, reklamy i treści wideo. Kiedy nie pracuje w Londynie, przeby...

Pozostałe książki:

Tylko owsianki Naturalna apteczka. Domowe sposoby na codzienne dolegliwości Naturalne środki czyszczące. Ekologiczne sposoby na sprzątanie domu Tylko kiszonki Tylko napary Zielona seria. Tylko białko roślinne Zielona seria. Tylko zupy
Wszystkie książki Fern Green

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Tylko kiszonki? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Tylko kiszonki. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat