Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation

Chris White, Jamil Zainasheff
Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation is a resource for brewers of all experience levels. The authors adeptly cover yeast selection, storage and handling of yeast cultures, how to culture yeast and the art of rinsing/washing yeast cultures. Sections on how to set up a yeast lab, the basics of fermentation science and how it affects your beer, plus step by step procedures, equipment lists and a guide to troubleshooting are included.  
Data wydania: 2010-10-16
ISBN: 978-0-937381-96-0, 9780937381960
Język: angielski
Wydawnictwo: Brewers Publications
Seria: Brewing Elements
Stron: 204

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat