Z działki na stół i do spiżarni

Kazimiera Pyszkowska ...
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Z działki na stół i do spiżarni
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

(Wydanie IV, poprawione i zmienione, Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, Warszawa, 1987)

"Z działki na stół i do spiżarni" - to popularna w swoich czasach książka-poradnik kulinarny, skupiający się głównie na kwestii przetworów na zimę, który oprócz tego porusza takie zagadnienia jak: znaczenie warzyw i owoców w żywieniu, obróbka wstępna warzyw i owoców, zasady sporządzania sałatek, zup, sosów, przetwory z owoców i warzyw, przetwory z owoców dziko rosnących.
Znajdziemy w niej także przepisy na wina domowe, a nawet smaczne potrawy z mięsa królików, w tym porady na temat uboju i sprawiania królików, rozbioru tuszki i przygotowanie wstępne mięsa.
Data wydania: 1987-09-01
ISBN: 83-09-00992-5, 8309009925
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, Polski Związek Działkowców
Seria: Biblioteka działkowca
Stron: 212

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Z działki na stół i do spiżarni? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@Proteus
2023-08-17
7 /10
Przeczytane

Cytaty z książki

O nie! Książka Z działki na stół i do spiżarni. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat