Zaletą naturalnych kaw i herbat jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób.
Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, więc nie ograniczaj się do tego, co znajdziesz w sklepach! Kreuj unikalne smaki, zbieraj rośliny wokół siebie, odkrywaj nowe połączenia!
Książka zawiera mnóstwo przepisów na niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu napary z łatwo dostępnych dzikich roślin, które rosną wokół nas. Już nie musisz być skazany na mieszanki proponowane przez producentów.
- Herbata lipowa z malinami i miodem
- Karmelowa kawa z prażonych orzechów laskowych
- Mrożona herbata pokrzywowo-miętowa na ochłodę
- Syrop z pędów młodej sosny na kaszel
- Czekoladowa kawa z cykorii
- Herbata malinowo-sosnowa na wzmocnienie odporności
- Pobudzająca kawa z żołędzi
- Herbata świerkowa z malinową konfiturą - bomba witaminowa
- Syrop z kwiatów podbiału
- Herbata z pąków bukowych na chwilę relaksu
- Mleczna kawa z orzeszków lipy
- Kawa z mniszka lekarskiego na lepsze trawienie