współpraca @wydawnictwopapieroweserca
@majahaber_autorka
Witajcie Moliki.
Wpadam dzisiaj z recenzją książki, która zdecydowanie powinna być dedykowana wszystkim osobom, które kiedykolwiek nie wierzyły w siebie i w to ,że potrafią być piękne nawet jeżeli nie posiadają rozmiaru S .Że piękno jest w środku i, że nawet na takie osoby czeka gdzieś miłość.
Pamiętacie z dzieciństwa bajki o super pięknych dziewczynach ,które miały brzydszą siostrę?
Taką typową szarą myszką jest właśnie Minji .To dziewczyna ,która żyje w świecie książek ,bardzo rzadko wychodzi z domu, która nie radzi sobie z nawiązywaniem relacji ,szczególnie damsko-męskich .Ma jedyną najfajniejszą, najulubieńszą przyjaciółkę,która zapozna ją z fajnym facetem,ale na Minji przyszłość Ojciec już znalazł plan ...
Jej przyrodnia siostra jest influencerką,która wpada w tarapaty...
Joon to chłopak,który ratując przyjaciela z długów decyduje się przyjąć od ojca pomoc w zamian za warunek. Warunek ten obejmuje zaaranżowane małżeństwo.
Małżeństwo, które oczywiście niesie za sobą koneksje finansowe ,bo to układ z dziedziczką Mirror Group.
Kiedy chłopak przez przypadek dosłownie "wpada" na Sorę, i odkrywa kim ona jest jest przekonany ,że zaaranżowane małżeństwo wcale nie będzie takie złe. Jednak kiedy mężczyzna odkryje, że to nie "TA"dziedziczka będzie jego żoną tylko " brzydsza" siostra to już nie będzie tak pięknie i kolorowo. I On i Minji nie cierpią się od pierwszego spotkania((właściwie od ciosu w głowę 😅)),dosłownie gryzą się na każdym spotkaniu.... ,Dziewczyna nie wierzy w miłość i zdecydowanie jej obroną w życiu jest ciągły atak, a chłopak normalnie by nigdy na nią nie spojrzał. Ale jak to w bajkach bywa oczywiście okazuje się ,że nie zewnętrzne piękno liczy się najbardziej, a to co skrywamy w środku i kiedy chłopak przekona się, że dziewczyna tak naprawdę jest miłą, sympatyczną i całkiem niezwyczajną dziewczyną być może będzie już za późno ponieważ koło kobiety zacznie się kręcić ktoś inny.
Czy między szarą myszką, a przystojniakiem może do czegoś dojść???Jakie niebezpieczeństwo spadnie na dziewczyny przez świat online???Czy każdy zasługuje na miłość???
To była powieść bardzo bajkowa ,ale wcale nie taka różowa jakby się wydawało. Mamy tu trochę dramatu, autorka nie pokolorowała wszystkiego na happy end.Bardzo mi się to podobało,że mamy tu prawdziwą zakompleksioną bohaterkę plus size.Dzieki temu ta historia jest bardzo realna.
Minji była taką ciepłą dziewczyną, bardzo ją polubiłam, bo mimo kompleksów, żyła swoim życiem. Starała się studiować, mimo,że gdzieś za plecami była często wyzywana ,trzymała głowę wysoko i po prostu żyła. Relacja z siostrą typowa dla osób, które ze sobą prawie nie rozmawiają, a to niesie za sobą właśnie niedopowiedzenia I konflikty.Jedyne czego mi brakowało to większego wybuchu emocji między bohaterami, zdecydowanie lubię w romansach tę szczyptę namiętności i motyli w brzuchu ,które czuję jak czytam o relacji damsko męskiej. Tutaj mi tego brakowało, ale książka jest oznaczona jak SWEET,więc rozumiem,że miała być słodka I delikatna.I taka właśnie była.Polecam ją każdej dziewczynie, która kiedyś w siebie zwątpiła. Historia uczy nas ,że nie liczy się wygląd zewnętrzny, a to co skrywamy w środku. Minji to idealna bohaterka tej powieści. Ja to polecam💜💜💜