🖤🖤🖤Recenzja przedpremierowa 🖤🖤🖤
Premiera 22.09.2021
"NIEBEZPIECZNY DŁUG" - DAGMARA JAKUBCZYK
Dwójka różnych ludzi. Ona - policjantka a on - facet łamiący prawo. Przypadkowe spotkanie ? A może jednak nieprzypadkowe.
Jasmine, twarda babka, która żyje pracą. To ona daje jej ukojenie i sprawia, że czuje się potrzebna. Bardzo otwarta i uśmiechnięta. Nosi w sobie żałobę, która kieruje jej życiem. Bardzo tęskni ale stara się żyć dalej. Kiedy poznaje jego, zmienia się. Często się uśmiecha i wyzwala się jej bardziej wyzwolona natura. Jedna wadą, jak dla mnie jest jej brak czujności. Jako policjanta powinna być bardziej ostrożna i myślę, że bez problemu powinna zauważać pewne szczegóły. A ona zachowywała się jak zakochana nastolatka. Zaślepiona idealnym partnerem.
Ander, facet który ma plan i zrobi wszystko aby go spełnić. Nawet jeśli będzie trzeba przelać krew. Zimny i pewny siebie. Lubi dominację i nienawidzi sprzeciwu. Jest także bardzo kulturalny i romantyczny. Umie okazać uczucia.
Zemsta przysłoniła mu oczy ale im dłużej przebywa w jej towarzystwie tym bardziej się otwiera.
Pytanie, tylko to prawdziwe oblicze czy tylko maska ??
Ich relacja jest genialnie przedstawiona. Wszystko dzieje się w swoim tempie. Nie ma zbytecznego pośpieszania. Jest między nimi chemia, która pogłębia się z każdą poważną rozmową i właśnie to mi się bardzo podobało. Ich rozmowy nie były błahe tylko poruszały ważne tematy a nawet traumy.
Będzie także ogień. Namiętność jaka ich łączy jest niczym pierwotna siła. Bardzo dzika i naturalna. Będzie bardzo niegrzecznie. W taki wieczory jak teraz będzie idealnymi rozgrzewaczem.
Fabuła została napisana w najdrobniejszym szczególe. Wszystkie elementy ze sobą współgrają. Będzie zawrotna akcja, której się nie spodziewałam. To tylko powoduje, że czyta się ją z wielką przyjemnością. Będzie także niebezpiecznie. Cała historia posiada aurę tajemniczości. Wiele razy zachodziłam w głowę co się kryje za zachowaniem bohaterów.
Książka pokazuje, że nie zawsze to co widzimy i to kogo spotykamy jest tym czym się nam wydaje. Powinniśmy mieć oczy dookoła głowy i umiejętnie patrzeć na mankamenty.
Pokazuje także, że rozmowa w związku i wsparcie drugiej osoby jest bardzo ważne. Dzięki niemu możemy lepiej poradzić sobie z cierpieniem.
Już na samym początku autorka daje nam mocnego kopa i przez dalszą historię odkrywamy co róż to nowe akcje.
Ten debiut uważam za bardzo udany. Autorka ma przyjemne i przystępne pióro, które absolutnie nie nudzi tylko zaskakuje. Wszystko jest spójne i takie jakie powinni być. Kreacja bohaterów również jest ciekawa. Każde z nich ma swoją przeszłość i twardy charakter. Skrywają tajemnice ale to tylko bardziej podsyca ciekawość.
Bardzo dobry debiut, który spełni Wasze oczekiwania i nie będzie przy nim nudo ❤❤