Joanna Smoluk-Sikorska

Autorka
Zostań fanem autorki:
Jestem absolwentką Akademii Ekonomicznej w Poznaniu na kierunku Ekonomia, specjalność publicystyka ekonomiczna i public relations. Tytuł zawodowy magistra uzyskałam w 2003 r. W tym samym roku związałam się z Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu rozpoczynając studia doktoranckie. W 2009 r. uzyskałam stopień naukowy doktora nauk ekonomicznych na Wydziale Ekonomicznym Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie. Moje zainteresowania naukowe obejmują rynek żywności ekologicznej, ze szczególnym uwzględnieniem kanałów dystrybucji ekoproduktów, sfery konsumpcji i poziomu cen tej żywności. Kolejnym obszarem moich badań są procesy globalizacyjne zachodzące na rynku piwa. Jestem autorką i współautorką ponad 60 publikacji naukowych w języku polskim i angielskim, w tym dwóch monografii. Od 2017 r. jestem niezależnym ekspertem Komisji Europejskiej i biorę udział w ocenie wniosków składanych do Agencji Wykonawczej ds. Badań Naukowych.

Książki

Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów
Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów
Joanna Smoluk-Sikorska, Julia Wojciechowska-Solis, Magdalena Śmiglak-Krajewska, Mariusz "Ekonomia" Malinowski

Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego – albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywności ekologiczne...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl