Agnieszka Monika Wójtowicz
Zostań fanem autorki:

Agnieszka Monika Wójtowicz

Autorka
7 /10
1 ocena z 1 książki,
przez 1 kanapowicza
Profesor Agnieszka Monika Wójtowicz jest absolwentką kierunku technologia żywności i żywienie człowieka realizowanego na Wydziale Rolnym Akademii Rolniczej w Lublinie, który ukończyła w roku 1996. Pracę zawodową rozpoczęła bezpośrednio po studiach w Katedrze Inżynierii Procesowej na Wydziale Techniki Rolniczej (obecnie Wydział Inżynierii Produkcji) Akademii Rolniczej w Lublinie na stanowisku asystenta. W 2003 r. awansowała na stanowisko adiunkta, a w 2018 r. profesora uczelni badawczo-dydaktycznego. Stopień doktora uzyskała w roku 2003 w dziedzinie nauk rolniczych, w dyscyplinie inżynieria rolnicza. Po uzyskaniu stopnia doktora ukończyła również studia podyplomowe „Zarządzanie jakością w produkcji żywności – system HACCP” oraz „Public Relations w badaniach naukowych - pilotażowe studia podyplomowe dla pracowników jednostek naukowych”. Stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w zakresie inżynierii rolniczej, specjalność inżynieria i aparatura spożywcza, uzyskała na Wydziale Inżynierii Produkcji Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie w 2013 roku na podstawie rozprawy habilitacyjnej złożonej z cyklu publikacji pt. „Charakterystyka uwarunkowań wytwarzania i właściwości makaronów ekstrudowanych” oraz pozostałego dorobku naukowego, dydaktycznego i organizacyjnego. Od 2016 r. jest kierownikiem Zakładu Inżynierii Procesowej w Katedrze Techniki Cieplnej i Inżynierii Procesowej UP w Lublinie.

Książki

Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy
Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy
Agnieszka Monika Wójtowicz, Marcin Mitrus, Leszek Mościcki
7/10

Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej sto...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze