Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy

Agnieszka Monika Wójtowicz, Marcin Mitrus, Leszek Mościcki
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej stosunko­wo nowej dziedziny produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów praktycznych, to jest procesów technologicznych związanych z produkcją różnorodnych ekstrudatów oraz maszyn i urządzeń niezbędnych do ich wy­twarzania. Przedstawiamy też Państwu uwagi i zalecenia o charakterze czy­sto eksploatacyjnym. Lektura książki pozwoli, naszym zdaniem, nie tylko na poznanie zawiłości inżynieryjno-technologicznych produkcji wyrobów eks-trudowanych, ale także ułatwi producentom podjęcie decyzji o ewentualnym wdrożeniu tej techniki w swoich zakładach przetwórczych. Główny autor podręcznika, prof. dr hab. Leszek Mościcki, jest jednym z czołowych propagatorów i pionierów wprowadzania techniki ekstruzji w Polsce. Prof. Leszek Mościcki jest kierownikiem Katedry Inżynierii Pro­cesowej Akademii Rolniczej w Lublinie, która należy do najlepiej wyposa­żonych w Polsce placówek naukowych zajmujących się badaniami z zakre­su baro-termicznej obróbki surowców roślinnych na cele spożywcze i paszo­we. Tekst tej publikacji prof. Leszek Mościcki opracował przy pomocy swo­ich najbliższych współpracowników: dr. Marcina Mitrusa i dr inż. Agniesz­ki Wójtowicz, których wkład merytoryczny zagwarantował utrzymanie wy­sokiego poziomu przekazywanej wiedzy. Podręcznik przeznaczony jest dla pracowników naukowych, studentów, kadry inżynieryjno-technicznej oraz technologów studiujących lub zajmu­jących się w swej pracy zawodowej zagadnieniami z zakresu inżynierii rol­niczej, technologii żywności, inżynierii procesowej oraz dyscyplin pokrew­nych. Jesteśmy przekonani, że podręcznik spotka się także z zainteresowa­niem producentów żywności i pasz oraz reprezentantów różnych gałęzi prze­mysłu przetwórczego, korzystających z komponentów i półproduktów sekto­ra rolno-spożywczego
Data wydania: 2007
ISBN: 978-83-09-01027-2, 9788309010272
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Stron: 222

Autor

Agnieszka Monika Wójtowicz Agnieszka Monika Wójtowicz Profesor Agnieszka Monika Wójtowicz jest absolwentką kierunku technologia żywności i żywienie człowieka realizowanego na Wydziale Rolnym Akademii Rolniczej w Lublinie, który ukończyła w roku 1996. Pracę zawodową rozpoczęła bezpośrednio po studiach w...

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@Lubczyk
2019-11-13
7 /10
Przeczytane (Ż) 11111 podejrzane - do poprawy w serwisie (Z) Podlotków kształcenie ogólne UPO2 (L) Odzyskać od pożyczalskich! (K) KRESY - zbieram dla Polaków ze Wschodu (M) we fragmentach (Z) Złote szkolne czasy :) UPO

Cytaty z książki

O nie! Książka Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl