Recenzje książki "Alchemik"

Dodaj swoją recenzję

Alchemik

15.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ciężko będzie mi napisać obiektywną recenzję tego tytułu, ponieważ uwielbiam Paulo Coelho i jego sposób pisania. Każdą z jego książek czytam z przyjemnością niezależnie od tematyki. "Alchemik" był pierwszym tytułem tego autora, po który sięgnęłam i zachwycił mnie do tego stopnia, że postanowiłam poznać całą twórczość Coelho. Książki tego autora za... {} Recenzja książki Alchemik

Rozczarowanie ,,Alchemikiem'' Paula Coelho

25.01.2014

Paula Coelho chyba nie muszę nikomu przedstawiać. Znamy go z mądrych cytatów i książek o tematyce związanej z życiem i miłością. Jego powieści cieszą się wielką popularnością na całym świecie. Szesnastoletni Santiago postanawia zostać pasterzem, po tym jak uczył się w seminarium, po to aby móc podróżować wraz ze swoimi owcami. Pewnej nocy nachodzą... {} Recenzja książki Alchemik

"Alchemik"

31.07.2013

"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć." Paulo Coelho jest brazylijskim pisarzem i poetą. W ciągu swojego życia wydał już wiele powieści, ale na polski przetłumaczono i wydano jak na razie 19 z nich. Jego najważniejszymi i najsławniejszymi dziełami są "Weronika postanawia umrzeć", która ... {} Recenzja książki Alchemik

„Alchemik” – jeden wielki KWAS, czy źródło życiowych ZASAD?

2.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Alchemik” Paulo Coelho zazwyczaj budzi skrajne emocje. Czytelnicy albo są zachwyceni tą pozycją, albo mają ją za pseudofilozoficznego śmiecia. To nie koniec kontrowersji. Niektórzy bowiem twierdzą, że jest to książka, w której pojawiają się twierdzenia sprzeczne z religią chrześcijańską. Inni natomiast sądzą, że treść zawartą w „Alchemiku” można p... {} Recenzja książki Alchemik

@inspired7@inspired7 {}× 1

Paulo Coelho - Alchemik

9.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Alchemik otwiera te drzwi duszy, o których istnieniu wolelibyśmy zapomnieć." Pamiętam, kiedy pierwszy raz przeczytałam ,,Alchemika". Pamiętam opis, który zobaczyłam z tyłu książki. Brzmi jak bajka, o tym że marzenia się spełniają, o tym że wiara czyni cuda i o tym że jeśli bardzo mocno czegoś chcemy, to prędzej czy później to dostaniemy. Wygląda ... {} Recenzja książki Alchemik

@Magdis@Magdis {}

Paulo Coelho - Alchemik

18.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł polski: "Alchemik" Tytuł oryginału: "O alquimista" Autor/ka: Paulo Coelho Wydawnictwo: Drzewo Babel Liczba stron: 212 Twórczość Paula Coelha można uwielbiać lub nienawidzić. Przyznam, że jeśli gdzieś słyszę nazwisko tego pisarza, to raczej źle mi się ono kojarzy. Po niewypale, jakim oka... {} Recenzja książki Alchemik

Człowiek i jego własna legenda

26.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto z Was nie czytał choć jednej książki Paulo Coelho? Do niedawna to ja byłam jedną z osób, która znała tego autora wyłącznie z krążących tu i ówdzie cytatów pochodzących z jego powieści. Dzięki uprzejmości Wydawnictwa Drzewo Babel otrzymałam jednak egzemplarz "Alchemika" i postanowiłam ten jedyny raz zrobić wyjątek i poznać styl jednego z najpocz... {} Recenzja książki Alchemik

"Alchemik"

7.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto z was chciałby podróżować Własną Legendą? Wyrzec się wszystkiego w imię marzeń? Podążać śladami życia? Wszystko co chcemy osiągnąć jest w zasięgu naszej ręki. „Bo gdy czegoś gorąco pragniesz, cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu.” Książka Paula Coelho- „Alchemik” uczy nas jak być wiernym własnym marzeniom i planom. Siła woli... {} Recenzja książki Alchemik

@Enigma@Enigma {}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl