Recenzje książki "Anioł"

Dodaj swoją recenzję

Anioł

30.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy człowiek może uratować Anioła..? Cliff McNish nie należy może do grona najbardziej poczytnych i znanych pisarzy współczesnych. A szkoda. Każdą kolejną jego powieść czytam z nieukrywaną przyjemnością i lekkością, a treści zostają ze mną na długo. Zdecydowanie uważam, że powinien trafić do szerszego grona odbiorców, nie tylko w Polce, ale równi... {} Recenzja książki Anioł

Anioł

5.04.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cliff McNish to autor znany z powieści adresowanych dla młodzieży. Dziś chciałabym przedstawić pozycję, która nadaje się dla osób w każdym wieku. Freya to czternastolatka, która widzi anioły. Przysparza jej to wielu kłopotów, ponieważ uważana jest za wariatkę i trafia do szpitala psychiatrycznego, gdzie przez wiele lat jest leczona. Poznajemy ją w... {} Recenzja książki Anioł

Zaskakująca lektura

30.03.2014

Książka pozytywnie pokręcona szczerze mówiąc. Trochę mnie zdziwiła swoją akcja, bo tematem wcale, ponieważ temat oklepany - anioły - jednak nie ten sam schemat. Nie ma tam miłości Dziewczyny do anioła lub odwrotnie. Co jest plusem. Książka zabiera nas do świata Frey. Pełnego aniołów, jak i dobrych tak i złych. Nie może o tym powiedzieć ojcu, bo znó... {} Recenzja książki Anioł

Cliff McNish - Anioł

20.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na tę książkę miałam już chrapkę od jakiegoś czasu - piękna okładka zawsze przyciągała mój wzrok, a opis z tyłu intrygował mnie. Kiedy mogłam wybrać książkę do recenzji od razu sięgnęłam po "Anioła" i nie żałuję - mimo iż książka nie jest literatura wysokich lotów, to w niektórych jej momentach miałam ściśnięte gardło ze wzruszenia. Główną bohater... {} Recenzja książki Anioł

Pragnienie bycia aniołem

2.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" Freya Harrison zawsze chciała być aniołem. Odkąd sięgała pamięcią, pragnęła, by w miejscu ramion wyrosły jej skrzydła, zamiast zabawek wolała aureolę. Marzenia chyba się spełniają, bo kiedy skończyła osiem lat, odwiedził ją anioł " Książka opowiada o dziewczynie, która gdy była mała widziała anioły. Trafiła przez to do szpitala, a lekarze robili... {} Recenzja książki Anioł

"Freya Harrison zawsze chciała być aniołem"

10.02.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Te słowa rozpoczynają książkę "Anioł" Cliff McNish opowiadającą o dziewczynie, która w wieku ośmiu lat po raz pierwszy spotkała anioła. To spotkanie nie przyniosło raczej nic dobrego, gdyż dziewczynka była zafascynowana skrzydlatą postacią do tego stopnia, że spędziła wiele lat w szpitalu psychiatrycznym. Lekarze, którzy się nią opiekowali stracili... {} Recenzja książki Anioł

Zostać aniołem...

4.12.2011

Kto nie chciałby zostać aniołem? Mieć wielkie, budzące podziw skrzydła wyrastające z ramion, piękne, delikatne rysy i aureolę! Ale... czy tak wygląda prawdziwa postać anioła? Freya Harrison, główna bohaterka powieści Cliffa McNisha, ma właśnie takie marzenie - pragnie stać się prawdziwym aniołem, szybować wśród chmur i gwiazd, pomagać potrzebujący... {} Recenzja książki Anioł

Anioł - Cliff McNish

28.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anioł Cliff McNish Czy anioły naprawdę istnieją? Miejmy nadzieję, że tak, bo inaczej nasz świat byłby smutny. Freya Harrison spotyka jednego w wieku ośmiu lat i od tej pory popada w obsesję na ich punkcie. Jej miłość i pragnienia zmieniają się w chorobę psychiczną, a dziecko trafia do licznych szpitali psychiatrycznych. Później, za wszelką cenę sta... {} Recenzja książki Anioł

@Vicky@Vicky {}
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe