Recenzje książki "Arisjański fiolet. Cisza"

Dodaj swoją recenzję

Na ratunek… Komu? Dlaczego?

29.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio, jeżeli chodzi o gatunki literackie, to bardzo modne stały się dystopije. Wydawnictwa dosłownie prześcigają się w udostępnianiu polskim czytelnikom coraz większej ilości zagranicznych dzieł, których autorzy obrali sobie za temat przewodni kataklizmy jakie mogą spaść na naszą planetę. Co jednak z rodzimymi pisarzami? Czy nikt nie próbuj swo... {} Recenzja książki Arisjański fiolet. Cisza

@tala86@tala86 {}

Tajemniczy przybysze

31.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Chciałabym już zakończyć ten koszmar. Życie bez normalnego życia, tydzień bez dni tygodnia, dzień bez światła dnia, jeden podobny do drugiego, taki sam jak wczoraj i jak przedwczoraj." Pola Pane to polska pisarka (zapamiętajcie to sobie), której debiutem pisarskim jest właśnie pierwszy tom Arisjańskiego fioletu "Cisza". Jak sama autorka mówi: "Je... {} Recenzja książki Arisjański fiolet. Cisza

Arisjański fiolet. Cisza

16.07.2013

Przyznam szczerze, kiedy miałam małą szansę na zapoznanie się z książką autorstwa Poli Pane pod tytułem "Arisjański Fiolet. Cisza" powiedziałam "tak" nawet nie zapoznając się z fabułą książki, a nawet z jej gatunkiem! Mówiąc wprost - nie wiedziałam o niej nic! Jednakże intuicja mi od początku podpowiadała, że jest to idealna pozycja dla mnie. Czy ... {} Recenzja książki Arisjański fiolet. Cisza

Arisjański fiolet

28.04.2013

Z twórczością Poli Pane zapoznałam się przez przypadek. O książce słyszałam bardzo wiele dobrego, więc tym chętniej postanowiłam zapoznać się z tą pozycję. Fantastyka króluje u mnie w tym miesiącu, więc postanowiłam się skusić na jeszcze jedną powieść z tego gatunku. Czy jednak było warto? Przekonajcie się sami! Katastrofa ziemska, ludzie kryli s... {} Recenzja książki Arisjański fiolet. Cisza

Arisjanie kontra Ziemianie

22.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Emily Walker przez ostatnią dekadę żyła wraz ze swoją matką w podziemnym schronie wybudowanym niegdyś przez jej dziadka. Staruszek jakby przeczuwał, że nadejdzie dzień prawdziwej apokalipsy. I nie pomylił się. W Ziemię uderzyła kometa. Życie na Ziemi zamarło. Zginęli nie tylko ludzie, ale również zwierzęta i wszelka roślinność. Świat zaczął przypom... {} Recenzja książki Arisjański fiolet. Cisza

Powieść ta odniosłaby sukces tylko wtedy, gdyby była porównywana do "Zmierzchu".

21.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"- Cześć mała - rzucił wesoło, wysiadając z auta. - Spóźniłem się? - Nie, po prostu ja wstałam za wcześnie - powiedziałam, zrywając się na równe nogi. - A ja myślałem, że będę ci musiał zrobić pobudkę. - Z tym myśleniem nadal u ciebie nie za dobrze." Zachęcona dobrymi opiniami o tej, nowej jeszcze, książce, chętnie się do niej zabrałam. Koniec ko... {} Recenzja książki Arisjański fiolet. Cisza

"Nastąpił koniec świata, lecz świat się nie skończył..." - Arisjański fiolet. Cisza

18.01.2013

Siedzę nad pustym ekranem i zastanawiam się, co napisać. Po głowie plącze mi się co chwilę „O… mój… Boże” na zmianę z pytaniem „Kiedy drugi tom?”. Nie spodziewałam się, że książka wywoła tyle emocji. Jednak zacznijmy od początku. „Cisza” to pierwsza część cyklu „Arisjański fiolet”. Emily Walker, główną bohaterkę i narratorkę, poznajemy w momencie... {} Recenzja książki Arisjański fiolet. Cisza

@Ailis@Ailis {}

Arisjański fiolet. Cisza

4.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Cisza” to pierwszy tom cyklu „Arisjański fiolet” autorstwa debiutantki Poli Pane, naszej rodzimej pisarki. Opowiada on o życiu na Ziemi po katastrofie, w wyniku której z atmosfery zniknął prawie cały tlen, fauna i flora wymarły, zaś nieliczne grupki ludzi przeżyły tylko dlatego, że w porę zdążyli schować się w schronach. Naukowcy w ostatniej chw... {} Recenzja książki Arisjański fiolet. Cisza

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl