Bezpieczeństwo żywności

Bogusław Masłowski, Teresa Skrabka - Błotnicka
Bezpieczeństwo żywności
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

W podręczniku przedstawiono główne problemy dotyczące bezpieczeństwa żywności: podstawowe źródła zagrożeń (zanieczyszczenia fizyczne, chemiczne i biologiczne), metody utrwalania żywności, systemy zagwarantowania bezpieczeństwa żywności oraz zagadnienia dotyczące nowej żywności. Wskazano na podstawowe akty prawne w tej dziedzinie, omówiono też organizację urzędowej kontroli żywności według aktualnego stanu prawnego. Podręcznik przeznaczony dla studentów na kierunkach związanych z technologią żywności, może być również przydatny pracownikom sektora produkującego żywność.
Data wydania: 2008
ISBN: 978-83-7011-903-4, 9788370119034
Wydawnictwo: UE - Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Bezpieczeństwo żywności nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Bezpieczeństwo żywności. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl