Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Jeffrey Hamelman
10 /10
Ocena 10 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
10 /10
Ocena 10 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Wszyscy uwielbiamy zapach pieczonego chleba... W książce kucharskiej "Chleb" Jeffrey Hamelman, wielokrotnie nagradzany mistrz piekarstwa, dzieli się z nami tajnikami zawodu. Znajdziemy tu 140 przepisów na przepyszne pieczywo - od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i bochenki z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie wypieki drożdżowe typu focaccia. Autor prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba - od robienia zakwasu po dekorowanie. Z porad Hamelmana mogą skorzystać zarówno osoby zajmujące się domowymi wypiekami, jak i profesjonaliści.
Data wydania: 2013-11-13
ISBN: 978-83-7881-928-8, 9788378819288
Wydawnictwo: Buchmann
Stron: 478
Mamy 3 inne wydania tej książki

Autor

Jeffrey Hamelman Jeffrey Hamelman
Urodzony 29 marca 1951 roku w USA

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@paulina.zakrzewska
@paulina.zakrzewska
2020-06-19
10 /10
Przeczytane

Cytaty z książki

O nie! Książka Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl