Recenzje książki "Córka Krwawych"

Dodaj swoją recenzję

Landrynkowe dziecko ratuje świat

5.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po lekturze informacji na czwartej stronie okładki i odautorskiego wstępu oczekiwałam, że „Córka Krwawych”, pierwszy tom trylogii Czarnych Kamieni, okaże się historią z gatunku romantic fantasy – epicką opowieścią rozgrywającą się w alternatywnym świecie, w którym działa magia i w którym przez obdarzenie bohaterów wyrazistymi profilami psychologic... {} Recenzja książki Córka Krwawych

@Beata_@Beata_ {}× 4

Gniot jakich mało..

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwa lub trzy lata temu skusiłem się pewną książkę. Ładna okładka, przykuwająca moje spojrzenie. Chwytliwy opis z tyłu, zapewniający o niesamowitej akcji i niebanalnej fabule, wprost z wymarzonego świata fantasy. Nie zastanawiałem się wiele i zakupiłem ów powieść. Po 70 stronach rzuciłem książkę w kąt, bo takich głupot dawno nie czytałem, czegoś tak... {} Recenzja książki Córka Krwawych

@Amras@Amras {}× 1

Trylogia dla dorosłych, czyli...

15.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Od pierwszego spotkania wiedział, że była Czarownicą – a Czarownica nosiła Czarne Kamienie. […] W całej długiej historii Krwawych tylko kilka czarownic nosiło Czarne, a były nimi obdarowywane po złożeniu Ofiary Ciemności. Żadna nigdy nie nosiła Czarnego na mocy Przyrodzonego Prawa.” Proszę, czy ktoś z Was nie słyszał o Anne Bishop? Nie ... {} Recenzja książki Córka Krwawych

Rewelacja!

29.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cóż.... Skończyłam czytać....a właściwie pochłonęłam ją w dwa dni ! Niesamowita książka - i to mówi ktoś, kto półki fantastyki w bibliotece omija szerokim łukiem... Naprawdę do tej pory uważałam, że fantastyka do mnie nie przemawia i nie umiem jej czytać. Zaczynałam kilka książek, ale zawsze je odstawiałam po kilku kartkach. Tę książkę poleciła mi ... {} Recenzja książki Córka Krwawych

Fantasy tylko dla dorosłych

30.07.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy tom Trylogii Czarnych Kamieni amerykańskiej autorki Anne Bishop został wydany w Polsce przez wydawnictwo Initium w 2008 roku. Do tej pory trylogię opublikowano w całości, a co jakiś czas na rynku pojawiają książki z uniwersum stworzonego przez pisarkę. W końcu i ja postanowiłam przekonać się, dlaczego zainteresowanie jej książkami jest tak... {} Recenzja książki Córka Krwawych

Coś zdecydowanie dla zagorzałych fanów fantastyki.

28.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Długo zastanawiałam się nad tym, czy w ogóle sięgnąć po tę trylogię. Czytałam praktycznie same pochlebne recenzje, a jednak coś mnie od niej odciągało. W końcu koleżanka stwierdziła, że pożyczy mi pierwszy tom, za co bardzo jej dziękuję. Po przeczytaniu stwierdziłam jedno - sięgnę po kolejne tomy, bo po tym mam zdecydowanie mieszane uczucia. Świat... {} Recenzja książki Córka Krwawych

@Nyx@Nyx {}

"Córka krwawych"

12.04.2011

„Córka Krwawych” książka autorstwa Anne Bishop. Jest to pierwszy tom Trylogii Czarnych Kamieni a zarazem pierwsza powieść tej pisarki w Polsce. Po przeczytaniu opisu, jesteśmy już wstanie określić że książka jest przepełniona intrygami, zdradą i korupcją. A przede wszystkim jest ona o Czarownicach, Wojownikach, magii oraz tajemniczych Kami... {} Recenzja książki Córka Krwawych

Córka Krwawych. Księga I

11.11.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wydawać się może, że to kolejny wspaniały świat magii, gdzie króluje dobro, ład i porządek. I tu pierwsza pułapka. Światem rządzi Królowa. Tak! Kobieta! To kobiety są u władzy, to one wykorzystują mężczyzn jako obiekty seksualne, niewolników czy do wysługiwania się w najróżniejszych sytuacjach. To kobiety mają władzę, są okrutne, nie znają litości ... {} Recenzja książki Córka Krwawych

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe