Recenzje książki "Cukiernia Pod Amorem. Zajezierscy"

Dodaj swoją recenzję

Cukiernia pod Amorem - Zajezierscy

8.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk miałam w planach od dawna. Jednak raczej w planach bliżej nieokreślonych, raczej w stylu: ot, wpadnie mi przypadkiem w ręce, to przeczytam. Nawet jak znalazłam ją ostatnio na półce w bibliotece, nie byłam do końca przekonana – wypożyczyć, czy nie. Jednak wzięłam i mimo że wszelkie sagi rodzinne są mi raczej ob... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Czy ja wiem

7.06.2012

O tej słynnej sadze rodzinnej słyszał już chyba każdy książkoholik. Ja dość późno zabrałam się za lekturę i przyznam, że zajęło mi to sporo czasu. Na ogół ten typ literatury idealnie trafia w mój gust. Lubię czytać o przeplatających się losach poszczególnych postaci i ich przodków. Często bowiem bywa tak, że kolejne pokolenia popełniają błędy swoi... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

"Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy" - Małgorzata Gutowska-Adamczyk

8.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zapewne wielu z nas, bierze współczucie, czytając lub oglądając stare filmy kiedy to małżeństwa były łączone tylko i ze względu na warstwę społeczną. W dzisiejszych czasach byłoby to niedorzeczne. Mamy prawo zakochać i poślubić kogo tylko chcemy, nie ważne czy jest to osoba biedna czy bogata. Niestety, ale dawniej związki łączyło nie uczucie, lecz ... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Cukiernia pod Amorem

11.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Cukiernia pod Amorem” zabiera czytelnika w niezwykłą podróż. W podróż do nie tak znowu odległej, aczkolwiek nieznanej nam epoki. Historia ta ma swój początek, a może raczej koniec, zależy czy patrzeć z perspektywy poznawania losów kolejnych bohaterów czy tez może zgodnie z chronologią zdarzeń, w przytulnym i tętniącym życiem zakładzie cukierniczym... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

@Elen@Elen {}

Cukiernia pod Amorem - lektura każdej kobiety!

8.12.2011

O tej powieści słyszałam tak wiele dobrych opinii, że postanowiłam powieść osobiście zakupić. Kiedy już w domu zaczęłam ją czytać, odepchnęła mnie od razu. Początek nie przyciągała, więc odłożyłam książkę na półkę, aby przeleżała tam sobie kilka tygodni. Dopiero niedawno sięgnęłam po nią jeszcze raz, dając jej jeszcze jedną szansę. W tej książce ... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

saga z wysmakowanym humorem

3.12.2011

... w pierwszej części bardzo interesujące losy rodu Zajęzierskich, czasami aż trudno przebrnąc przez te całe drzewo genealogiczne, całe szczęscie autorka rozpisała je na końcu książki, pełne humoru poprzeplatane losy róznych ale spokrenionych ludzi w róznych czasach i z różną historią, kórą łączy pierścień odnaleziony przez archeologów w Gutowie i... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Moim okiem....

21.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cóż.Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie i z ręką na sercu muszę powiedzieć, że cały wieczór nic nie robiłam tylko namiętnie czytałam. Ja - przeciwnik sag poddaje się bez walki. Oto jest saga , którą przeczytam do ostatniej kropki, o ile będzie mi dane wypożyczenie kolejnych tomów w bibliotece... Nie wiem jaki jest fenomen tej książki, ale wciąg... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

Gorzki smak migdału

11.10.2011

Piękna okładka. Grubość idealna na długą jazdę tramwajem. I wbrew pozorom więcej tu gorzkawego posmaku migdałów niż kandyzowanego cukru. I dzięki Bogu. Pełna jestem podziwu dla autorki za bardzo skrupulatną i pełną smaczków historię Gutowa i jego mieszkańców - nawet jeśli takowe wymyślone zostało. Od zawsze fascynuje mnie linia krwi, drzewa genealo... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe