Dziczyzna

Ryszard Matusiak
Dziczyzna
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Niniejszą publikację adresujemy zarówno do amatorów łowiectwa, jak też do osób, które chciałyby urozmaicić domowe posiłki o smaczne i zdrowe dania z dziczyzny. Prezentujemy przepisy na specjały z jelenia, sarny, dzika, zająca oraz dzikiego ptactwa ? m.in. pasztety, zupy, pieczenie, zrazy i gulasze. Ponadto znalazły się tu receptury na smakowite sosy, takie dodatki, jak galaretka pigwowa czy konfitura jarzębinowa, oraz nalewki ? tradycyjny napitek myśliwych. Ryszard Matusiak ? doświadczony myśliwy; członek zarządu Stowarzyszenia Polskich Barmanów, w którym od lat szerzy wiedzę na temat kultury spożywania alkoholi i szkoli rzesze barmanów.
Data wydania: 2011-09-01
ISBN: 978-83-7707-060-4, 9788377070604
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
Stron: 144

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Dziczyzna aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Dziczyzna. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl