Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin

Kaja Nowakowska, Małgorzata Ruszkowska
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów
Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów

Opis

Trzeba być szaleńcem, żeby jeść to, co zerwie się na łące lub w lesie? Wcale nie! Wystarczy chęć odkrywania nowych smaków, korzystanie z rad popartych wiedzą i odrobina kulinarnej fantazji. Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak bezpiecznie znaleźć, zbierać i przyrządzić to, co rośnie wokół nas. Wcale nie musisz mieszkać na wsi, żeby zostać zbieraczem dzikich roślin. Dowiedz się, jak w wielkim mieście zdobyć rośliny wolne od zanieczyszczeń. Poznaj dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów. Wiedza tajemna? Szamańskie zwyczaje? Magiczne praktyki? Oczywiście, ale poparte naukową wiedzą!
Data wydania: 2018-04-18
ISBN: 978-83-8103-162-2, 9788381031622
Wydawnictwo: Pascal
Stron: 336

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@Vanille
2022-08-20
9 /10
Przeczytane
@ryszpak
2020-05-06
7 /10
Przeczytane A.D. 2020 Kulinaria Posiadam

Cytaty z książki

O nie! Książka Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat