Recenzje książki "Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady"

Dodaj swoją recenzję

Mroki XIX-wiecznego Londynu

9.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W drugim tomie przygód Enoli podążymy wraz z nią uliczkami Londynu w poszukiwaniu zaginionej lady Cecily Alistair. Enola nadal ukrywa się przed braćmi i nadal próbuję odnaleźć mamę. Korzystając ze zmyślnych przebrań jako asystentka panna Ivy Meshle, a czasem jako młoda małżonka znanego perdytorysty Ragostina podejmuje się nowego śledztwa by rozwi... {} Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

@karolina92@karolina92 {}× 1

Enola nowe oblicze Holmesa

14.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Enola Holmes podbiła rynek literacki i filmowy. Ekranizację o młodej dziewczynie detektyw obejrzało ponad pięćset tysięcy osób w Polsce. Można by rzec, że Enola podbiła czytelników zupełnie jak jej brat Sherlock, sławny detektyw z Londynu. Fenomen Artura Conana Doyla ma swój ciąg dalszy w powieściach Pani Nancy Springer. Syn alkoholika podbi... {} Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

Recenzja

28.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy tom przygód siostry Sherlocka - Enoli bardzo mi się spodobał. Nie byłabym sobą gdybym nie skusiła się na kolejną opowieść z nią związaną. Jak podpowiada mam tytuł, Enola oprócz szukania matki, unikania braci decyduje się na prowadzenie sprawy zaginięcia leworęcznej Lady Cecily Alistair. Początkowo wszystko wskazuje na to, że dziewczyna ... {} Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

@Iwona_Nocon@Iwona_Nocon {}× 1

ENOLA HOLMES TOM 2

26.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Enola (a właściwie panna Ivy Meshle) zadomowiła się w Londynie. Obecnie prowadzi śledztwo w sprawie zaginięcia Cecily Alistair. Cały czas unika braci. Jeden z nich depcze jej po piętach. Dziewczynka rozmawia z matką poprzez szyfry. Jak się okazuje Sherlock rozgryzł go i próbuje umówić się z siostrą poprzez niego. Enola musi często ryzykować. Czy j... {} Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

Nancy Springer - Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

24.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sprawa Leworęcznej Lady to drugi tom z serii, który okazał się dużo lepszy niż poprzedni. Mamy ukazaną Enolę, która udaje się do mrocznego Londynu, a o możliwość usamodzielnienia się zawdzięcza swojej matce, która uważała, że dziewczyna sobie poradzi sama i to nawiązuje do jej imienia Enola - alonE, czyli sama i ją porzuciła w poprzedniej części. ... {} Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

Londyńska przygoda Enoli trwa

18.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czternastoletnia Enola Holmes kilka miesięcy temu uciekła z rodzinnej posiadłości Ferndell Hall, próbując odnaleźć matkę, ale i wskutek buntu przeciwko panującym w jej epoce normom społecznym - jako panienka z dobrego domu powinna przygotowywać się do roli żony i matki, w pełni ulegając woli swoich starszych braci, a w przyszłości męża. Nastolatka... {} Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

Totalna klapa

17.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie będę ukrywać, że po drugą część sięgnęłam tylko dlatego, że pierwsza się skończyła w połowie fabuły. W zasadzie z pierwszej wywnioskować się nie dało nic, jak by Wam ktoś wyrwał połowę kartek z książki. No i była na legimi, była króciutka, więc poszalałam i przeczytałam na raz obie. Cóż mogę powiedzieć o niej więcej, niż o poprzedniej.... {} Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

Enola Holmes wraca

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Enola Holmes, siostra słynnego detektywa Sherlocka, ma zaledwie czternaście lat, lecz sprytu i pomysłowości mogłby jej pozazdrościć nawet jej brat. Mimo młodego wieku przeszła już tak wiele, lecz jest wspaniałą osóbką, z którą - pomimo różnicy wieku - z przyjemnością chciałabym się zaprzyjaźnić. Enola Holmes powraca w drugim tomie pod tytułem Spra... {} Recenzja książki Enola Holmes. Sprawa Leworęcznej Lady

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe