Recenzje książki "Feral"

Dodaj swoją recenzję

Być innym...

30.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jest to zwykła książka antyutopijna czy postapokaliptyczna. Jest to książka, w której na równi istnieje zwykły świat oraz drugi świat, który rządzi się własnymi prawami i jest zupełnie inny od naszego. W tamtym świecie nic nie wydaje się normalne, ale nie dla jego mieszkańców. Dla nich wszystko dzieje się tak, jak powinno. Jednak ich świat jest... {} Recenzja książki Feral

{}

Feral

6.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po tę książkę miałam mieszane uczucia. Wydawało mi się, że będzie równie badziewna jak Nieśmiertelny i znów się zawiodę, ale na szczęście okazało się zupełnie inaczej. Może i nie jest to lektura najwyższej półki, ale warto ją przeczytać. Książka opowiada o losach dziewczyny, która została od małego szkolona na wojownika. W jej genach zost... {} Recenzja książki Feral

Feral

23.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Całkiem niedawno przeczytałam pewną książkę Pani Kate Wild pt. „Feral” i nadal jestem pod dużym wrażeniem. Do sięgnięcia po tą pozycję zachęcił mnie interesujący opis. Co do okładki, jakoś nie pasowała do całokształtu, taka przesłodzona i różowa. Ale na szczęście się nie zraziłam. I bardzo dobrze. „Feral” opowiada historię inną niż wszystko co czy... {} Recenzja książki Feral

@elmo@elmo {}

Feral - Kate Wild

23.03.2012

Tytuł: Feral Autor: Kate Wild Wydawnictwo: Amber Ilość stron: 280 Nowa Atlantyda. Świat, którym rządzi zaawansowana technologia, surowa dyscyplina i nieubłagane prawa. Gdzie kary wymierza się według zasady "oko za oko", posłuszeństwo ceni najwyżej, a uczucia - najmniej. Szesnastoletnia srebrnooka Feral jest wytrenowana - jak inni młodzi kadeci - d... {} Recenzja książki Feral

Ostra dziewczyna, której odebrano uczucia i kazano zabijać

1.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Feral" nie jest książką, którą mogłabym z czymś porównać. Nie ma w niej wampirów, aniołów, wilkołaków, ani magii jaką znamy, a mimo wciąga nas w swój paranormalny klimat. Wyobraźmy sobie, że gdzieś na Ziemi jest ukryte miasto, do którego nie można się w żaden sposób dostać. Ludzie twierdzą, że słyszą śmiech dzieci dobiegający z lasu, w którym niko... {} Recenzja książki Feral

Feral

2.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nowa Atlantyda – wyłowiony z głębin zaginiony ląd został przeniesiony na powierzchnie i starannie ukryty przed ludzkim okiem. Najwyższa technologia i zmilitaryzowany system ma na celu wykształcenie idealnego społeczeństwa. Od najmłodszych lat dzieci są poddawane rygorystycznemu szkoleniu i surowej dyscyplinie, mającym na celu stworzenie „dzieci jut... {} Recenzja książki Feral

Antyutopia zrodzona z utopii

22.06.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Atlantyda była to kraina miodem i mlekiem płynąca. Ląd swymi rozmiarami przypominający prawie kontynent, złożony w opiece samemu Posejdonowi. Idealne ukształtowanie terenu sprzyjające rozwojowi oraz pokój i harmonia wśród osób nią władających. Platon w taki sposób opisał Atlantydę, że wielu uwierzyło w jej istnienia lub też chciało jedynie w nią wi... {} Recenzja książki Feral

Feral, Kate Wild

9.06.2011

Mityczna kraina, którą zamieszkiwała wysoko rozwinięta cywilizacja, została zniszczona. Czy Atlantyda istniała naprawdę? Nikt z nas nie może być tego pewny, jednak świat, w którym główną rolę odgrywa technologia, w którym nikt nie zna słowa „litość”, istnieje w naszym wymiarze. Mowa o Nowej Atlantydzie. W tym miejscu, ukrytym przez specjalne urządz... {} Recenzja książki Feral

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe