Recenzje książki "Gałęziste"

Dodaj swoją recenzję

Gałęziste

21.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ponoć przeciwieństwa się przyciągają. Idealnym przykładem są Karolina i Tomasz. Ona uduchowiona, praktykująca chrześcijanka, opiera wszystko na sile własnej wiary. On analityczny umysł, matematyk. Ateista, który każdy aspekt swojego życia musi mieć poparty konkretną wiedzą. Ta dwójka, by oderwać się od wielkomiejskiego zgiełku wyjeżdża na Suwalszc... {} Recenzja książki Gałęziste

Gałęziste

23.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po ten tytuł nie byłam do końca przekonana czy jest to dobry wybór, ale coś mnie ciągnęło w stronę tej książki i bardzo miło się zaskoczyłam, tym bardziej, że Gałęziste to debiut tego autora, który wyszedł rewelacyjnie. Całość powieści rozgrywa się na Suwalszczyźnie. Głowni bohaterowie Karolina i Tomek, to dwa różne światy. Ona - chrześc... {} Recenzja książki Gałęziste

By przetrwać najgorsze zło

22.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Związek Karoliny i Tomasza był właściwie niemożliwy. Ona, mała krucha istotka, człowiek wielkiej wiary i nadziei na lepsze jutro, postanawia wziąć sprawy w swoje ręce i zawalczyć o miłość, która ich łączy. Tomasz, ścisły umysł o cholerycznym usposobieniu, ateista. Nie dobrali się wcale. A jednak coś sprawia, że wciąż łączy ich wieź, choć ich codzi... {} Recenzja książki Gałęziste

Popijawa w Wielki Piątek

2.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Karolina to przykładna katoliczka: chętnie zasiedzi się w kościele, wciśnie ateistycznemu bliskiemu krzyżyk czy zachowa czystość do ślubu. Co taka osoba będzie porabiać w czasie największego święta jej religii? Naturalnie wymusi na swoim chłopaku wycieczkę krajoznawczą dla ratowania sypiącego się związku! Nasza parka zabiera się więc spędzać Wielk... {} Recenzja książki Gałęziste

@KazikLec@KazikLec {}× 7

Wiara? Nauka?

12.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gałęziste” to nowa- stara powieść grozy autorstwa Artura Urbanowicza. Poprzednia wersja powieści zdobyła nagrodę Czytelników Polskiej Literatury Grozy im. Stefana Grabińskiego. Nowe wydanie jest przeredagowane, poprawione i okraszone dość mrocznymi i wywołującymi dreszcz ilustracjami. Fabuła niby prosta i banalna. Studenci z Warszawy, Karolina i ... {} Recenzja książki Gałęziste

@jorja@jorja {}× 3

Po tej książce zastanowisz się czy chcesz wejść do lasu....

13.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnimi czasy zaczęłam czytać powieści grozy. Szukałam horroru idealnego. Czy taki znalazłam?? Myślę, że jeszcze nie w 100%, ale "Gałęziste" są, jak na razie, najlepszą powieścią z tego gatunku, wśród tych które przeczytałam. Tomek i Karolina pragną spędzić Wielkanoc na wspólnym wyjeździe. Wybierają piękną Suwalszczyznę. Lasy i jeziora, które i... {} Recenzja książki Gałęziste

A nad nimi szumiał las

21.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Horror czytamy lub oglądamy po to żeby się bać, a horror idealny to taki, który sięga po nasze własne lęki. Ja już znalazłam. "Gałęziste" to powieść, której akcja dzieje się w niezbyt przyjaznym lesie. Niektórzy z was pomyślą, że absurdalne jak można bać się lasu. Ja wiem, że obcowanie z przyrodą, świeże powietrze, że nasze narodowe dobro, ale ja ... {} Recenzja książki Gałęziste

@asiaczytasia@asiaczytasia {}× 2

Książka grozy

4.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dawno temu czytałam bardzo dużo Mastertona. Jego horrory były często dość krwawe, ale przyznam się szczerze działały dość mocno na wyobraźnię. Dlatego nie wahałam się zbyt długo by wziąć udział w booktourze z książką Artura Urbanowicza "Gałęziste". Pozycja ta została ponownie wydana przez wydawnictwo Vesper i mimo, że ja czytałam tylko wersję rece... {} Recenzja książki Gałęziste

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl