Recenzje książki "I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta"

Dodaj swoją recenzję

Przewodnik po koreańskiej kulturze

22.07.2021

Obecnie bardzo modne są inspiracje azjatyckie w całej kulturze. Większość kobiet słyszała o koreańskiej pielęgnacji, na popularności zyskują dramy, mangi czy anime. Kultura azjatycka przenika w dużej mierze do kultury zachodu. Osobiście byłam na to odporna do momentu pojawienia się tej książki. Stanowi ona przewodnik po realiach życia w Korei Połu... Recenzja książki I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta

Fascynujący obraz Korei Południowej...

15.07.2021

Wszyscy wiemy, że Korea Południowa to gigant, jeśli chodzi o nowe technologie i przypuszczam, że większość z Was postrzega ten kraj właśnie przez pryzmat jego dokonań na tym polu. A jakie jest kolejne skojarzenie? Moje to zdecydowanie kimchi, które dostarcza niezapomnianych doznań smakowych. No sami powiedzcie, czyż kiszonki nie są błogosławieństw... Recenzja książki I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta

@StartYourDayWithBooks@StartYourDayWithBooks × 1

Zwiedzanie Korei, tylko z tym przewodnikiem.

29.06.2021

Słyszycie słowo Korea i jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie? Powiem Wam szczerze, że pierwsza moja myśl była związana z dyktatorem Kim Dzong Un , który rządzi i trzyma krótko swój naród w Korei Północnej. Ale nie o nim tu będzie mowa, bo przewodnik jest o Korei Południowej🇰🇷 🇰🇷 Do tej pory moje zainteresowanie tym krajem było zerowe, ale cieszę ... Recenzja książki I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta

Gangnam Style

23.06.2021

Jest to ten rodzaj przewodnika, który oddycha i żyje. Jako osoba zajmująca się profesjonalnie turystyką, wiem, kiedy przewodnik jest czymś więcej niż zbiorem informacji o klimacie, godzinach przerw na sjestę czy wikipediową kalką o ukształtowaniu terenu. Daniel Tudor pracował wiele lat jako koreański korespondent „The Economist”, obecnie jest nie... Recenzja książki I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta

@czyleciznamipilotka@czyleciznamipilotka × 4

Piękno na zewnątrz, brzydota w środku?

17.06.2021

I love Korea to niesamowicie różnorodna książka. Znajdziemy w niej sporo tematów, co przy tak małej objętości prowadzi do tego, że żaden z nich nie jest dosadnie rozwinięty i tutaj może to działać na plus: dostajemy wiedzę w pigułce, a dzięki przystępnej treści, któryś z tematów (lub nawet wszystkie!) może rozbudzić zainteresowanie czytelnika na d... Recenzja książki I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta

@sanaecozy@sanaecozy × 1

"I ❤️ Korea" k-pop, kimchi i cała reszta,

17.06.2021

Daniel Tudor "I ❤️ Korea" k-pop, kimchi i cała reszta, Z czym kojarzy się Wam Korea Południowa? Przyznam, że nie było mi łatwo znaleźć szybką odpowiedź na to pytanie, ale po dłuższym zastanowieniu się wymieniłabym letnie Igrzyska Olimpijskie w Seulu w 1988 roku oraz zimową Olimpiadę w Pjongczangu w 2018 roku. Ponadto przypomina mi się koreański p... Recenzja książki I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta

Oppa!

11.06.2021

Ciekawi cię kultura koreańska? Słuchasz k-popu i oglądasz k-dramy? Jesteś fanem kimchi? Nawet jeśli nie odpowiedziałeś/aś twierdząco na poprzednie pytania, ale masz ochotę na podróż do dalekiego zakątka Azji, to zapraszam do lektury "I love Korea" - fascynującego przewodnika wydawnictwa Mova. Zaczęłam lekturę już tego samego dnia, w którym otrzym... Recenzja książki I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta

„I <3 Korea, k-pop, kimchi i cała reszta” - Daniel Tudor

WYBÓR REDAKCJI
6.07.2021

„I <3 Korea, k-pop, kimchi i cała reszta” Daniela Tudora to bardzo fajna pozycja dla osób zafascynowanych Koreą Południową – a tych z roku na rok przybywa. Autor przybliża w niej pokrótce charakterystykę tego państwa – od jego historii, poprzez politykę po szeroko rozumianą kulturę. Poznamy tu koreańską kuchnię, wierzenia, zwyczaje, obyczaje, s... Recenzja książki I love Korea. K-pop, kimchi i cała reszta

© 2007 - 2024 nakanapie.pl