Recenzje książki "Kot Syjonu"

Dodaj swoją recenzję

Nie taki kryminał noir jak go malują

3.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie wiem co i kogo podkusiło, żeby ten kryminał nazwać powieścią detektywistyczną w stylu noir. „Wieczór tego lutowego dnia, dzięki zasnuwającym niebo chmurom, był wyjątkowo ciemny i ponury. Zimny porywisty wiatr wdzierał się pod kurtkę młodszego inspektora Bialasa i przenikał aż do kości. Niestety podjazd był zawalony odpadającymi częściami elew... {} Recenzja książki Kot Syjonu

Kot Syjonu

28.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy po raz pierwszy książka rzuciła mi się w oczy to pomyślałam, że tytuł musi być grą słów, „Kot Syjonu” w połączeniu z intrygującą okładką podsuwał mojej wyobraźni wizję seksownie przechadzającej się kobiety, uwodzącej wdziękami i gracją kocicy, ewentualnie jakiś wielocyfrowy kod do wzgórza w Jerozolimie. Domysłów było wiele i proszę mi wierzyć... {} Recenzja książki Kot Syjonu

@Natula@Natula {}

Detektyw na tropie – recenzja książki „Kot Syjonu” Jerzego A. Wlazło

21.12.2011

Są takie książki, które wywołują uśmiech na twarzy zanim zdążysz doczytać pierwszą stronę. Są też takie, które sprawiają, że uśmiech ten nie schodzi ci aż do strony ostatniej. „Kot Syjonu” Jerzego A. Wlazło, jest książką, która przylepi uśmiech do Twojej twarzy na czas czytania każdej z 304 stron. Co jeszcze mogę dodać? Zaintryguje Cię na pewno świ... {} Recenzja książki Kot Syjonu

Kot syjonu

19.12.2011

Zacznijmy od okładki, która przypomina mi kobietę kota. Od razu wiedziałam, że będzie to intrygująca książka i nie myliłam się. Jest to taki inny kryminał. Postacie są barwne i intrygujące, a zarazem wszystkie są inne. Momentami, aż przechodzi gęsia. To nie jest szablonowy kryminał, ten jest tajemniczy. Pojawia się tu bardzo dużo wątków, z których... {} Recenzja książki Kot Syjonu

Kryminał z kotem w tle

9.12.2011

Jedno jest pewne Jerzy A. Wlazło napisał najbardziej pokręcony kryminał jaki w tym roku przeczytałam. Powiem szczerze, że po lekturze "Kota Syjonu" zaniemówiłam. Kto mnie zna wie jakie to rzadkie zjawisko ;). Nie będzie kłamstwem jeżeli posunę się jeszcze dalej - w życiu nie czytałam czegoś podobnego! Jak napisano w opisie książki nic nie jest tym... {} Recenzja książki Kot Syjonu

@funcia@funcia {}

A wszystko to przez kota

3.12.2011

Czarny kryminał czy ... ale może od początki czyli okładki, kojarzącej się jak najbardziej z sensacją z gatunku noir. Zdjęcie kobiety, oczywiście w tonacji czarno-białej, ukazujące tylko część twarzy, tak jakby zapowiadało już czekającą na czytelnika tajemnicę i tytuł w kolorze zielonym, przypominający kolorem kocich oczu, a i postać kota znalazła ... {} Recenzja książki Kot Syjonu

@Kasia9@Kasia9 {}

Kot Syjonu

28.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść detektywistyczna w stylu noir w wykonaniu rodzimego pisarza? I to jeszcze na wysokim poziomie? Nie wierzyłem dopóki nie przeczytałem. Sceptycyzm tutaj nie wynika z jakiegoś uprzedzenia, a raczej z faktu, że terminen 'noir' żongluje się prawie tak samo często jak bestseller - i z podobnie miernym skutkiem. Normalnie ominąłbym ją szerokim łuk... {} Recenzja książki Kot Syjonu

@fri2go@fri2go {}

Ile kota w "Kocie Syjonu"?

8.04.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chwytliwa nazwa i tajemnicza okładka to polowa sukcesu. Przyciągniecie widza do kryminału, i to polskiego, w czasach, gdy rzadko kto czyta, a naszych rodzimych twórców już w ogóle, to rzecz niełatwa. Czarne kocie oko na okładce oraz słowo kot w tytule gwarantuje chociażby zainteresowanie miłośników tych futrzaków. Ale ile kota dostajemy w "Kocie Sy... {} Recenzja książki Kot Syjonu

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe