Kuchnia antyrakowa

Chantal Tse
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów
Kuchnia antyrakowa
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
8 /10
Ocena 8 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów

Opis

Świadomość wielkiego wpływu, jaki na nasz organizm ma sposób odżywiania, jest coraz bardziej powszechna. Dr Chantal Tse, opierając się na najnowszych badaniach nad chorobą nowotworową, uważa, że spożywane przez nas produkty mają w profilaktyce raka znaczenie fundamentalne. Dotyczy to nie tylko substancji, których powinniśmy unikać, ponieważ mają działanie rakotwórcze, ale również tych, których dobroczynne działanie wspiera nasz organizm w walce z chorobą nowotworową.

Kuchnia antyrakowa jest wyjątkową książką kucharską. We wstępie czytelnicy znajdą klarowny opis założeń autorki w odniesieniu do najnowszych badań nad rakiem. W części głównej znajdują się smakowite przypisy podzielone na 8 działów: Przystawki, Sałatki, Zupy, Tarty, Dania mięsne, Dania z ryb, Dania na słodko oraz Desery. Każdy przepis opatrzony jest informacją, które składniki potrawy mają działanie przeciwnowotworowe, co pozwoli modyfikować potrawy, zachowując jednocześnie ich zdrowotne działanie. Kuchnia antyrakowa to sprawdzone przepisy zarówno dla tradycjonalistów, jak i miłośników nowinek kulinarnych. Kolorowa tarta z łososiem, brokułami i marchewką? Królik z tymiankiem i cytryną? Chłodnik ogórkowy z krewetkami? Jeżeli myśleliście, że jedzenie zdrowe to jedzenie nudne - jesteście w błędzie! Przygotujcie się na nowe doznania kulinarne Chantal Tse.
Data wydania: 2011-09-21
ISBN: 978-83-61989-47-9, 9788361989479
Wydawnictwo: Esprit
Stron: 360

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Zdrowe odżywianie metodą na raka?

16.12.2011

Pamiętacie słynne powiedzenie "Jesteś tym, co jesz?". Okazuje się, że nie jest to tylko zwykły, pozbawiony sensu cytat. Według Dr Chantal Tse 90-95% przypadków zachorowań na raka powodują czynniki środowiskowe, w tym także duży odsetek (30-35%) złych zwyczajów żywieniowych. Zatrważające, prawda? Zewsząd słyszy się o tej straszliwej chorobie i coraz... Recenzja książki Kuchnia antyrakowa

@Nyx@Nyx

Powstrzymać raka

20.11.2011

Ostatnimi czasy na rynku pojawiło się mnóstwo publikacji „wokół rakowych”. Przyczyn należałoby upatrywać zapewne w ogromnej ilości zachorowań na tę ciężką i niezwykle śmiercionośną chorobę. Wśród dostępnych tytułów można wymienić „Nową dietę antyrakową” dra Johannesa F. Coy’a i Maren Franz, „Stop dla raka” prof. Michaela Hamma, czy „Kuchnię antyra... Recenzja książki Kuchnia antyrakowa

Kuchnia antyrakowa

12.12.2011

Aby poznać kuchnię rakową czytelnik dowiaduje się jakie produkty spożywcze powinien dobierać i jak je przygotowywać. Podane zaś przepisy jeszcze raz podkreślają, które składniki są przeciwrakowe. 237 przepisów na przystawki, sałatki, zupy, kisze i tarty, dania mięsne, ryby, warzywa oraz desery dają szeroki wachlarz możliwości. Proponowana kuchnia ... Recenzja książki Kuchnia antyrakowa

KO
@kolmanka

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

KO
@kolmanka
2011-12-12
8 /10
@zuzankawes
2011-11-17
8 /10
Przeczytane Wymienię/Sprzedam

Cytaty z książki

O nie! Książka Kuchnia antyrakowa. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl