Turcja ze względu na swoją historię i geograficzne położenie stała się intrygującą mieszanką różnych wpływów. Z jednej strony graniczy z kilkoma krajami Bliskiego Wschodu, stąd w jej kulinarnym repertuarze znalazły się tradycyjne dania arabskie lub ich odmiany. Z drugiej należy do kręgów krajów śródziemnomorskich, w związku z czym można znaleźć w jej kuchni pewne elementy prostej, zdrowej diety.
Poradnik kulinarny „Kuchnia turecka” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.
Poradnik kulinarny „Kuchnia turecka” to:
- ponad 100 wspaniałych przepisów,
- krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami,
- proste opisy gwarantujące doskonały rezultat,
- inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.