Kuchnia żydowska

Maria Różycka, Dubowis G.A.
Kuchnia żydowska
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Książka, którą Drodzy Czytelnicy trzymacie w dłoniach, jest unikalna. Zaproponowano w niej tysiące przepisów najróżniejszych dań kuchni żydowskiej. Przepisy skomplikowane i proste, drogie i tanie, popularne i dawno zapomniane. Dzięki rozprzestrzenianiu się narodu żydowskiego po całym świecie, kuchnia ta wchłonęła wszystko co najlepsze ze sztuki kulinarnej innych narodów, jednocześnie przekazując im swoje oryginalne dania (jakże cenna jest ryba faszerowana). Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem – autorem tej książki, który w proces przygotowania dań wplata przemyślenia o ciekawych sprawach, zapraszając jako współbiesiadników: Dowłatowa, Babla, Szaloma, Alejchema, Żwanieckiego, Ostera, Gubermana i Szendericza. A to już jest uczta dla duszy.
ISBN: 978-83-7544-195-6, 9788375441956
Wydawnictwo: REA
Mamy 2 inne wydania tej książki

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Kuchnia żydowska? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Kuchnia żydowska. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl