Recenzje książki "Las Zębów i Rąk tom 1"

Dodaj swoją recenzję

Las Zębów i Rąk

13.05.2013

Świat opanowała tajemnicza epidemia, infekcja zmieniająca ludzi w rozlazłe, żądne ludzkiej krwi i mięsa, stwory. Od zdrowych ludzi oddziela ich ogrodzenie, które nieustannie starają się sforsować. Poza ogrodzeniem rozciąga się tytułowy Las Zębów i Rąk. Wewnątrz ogrodzenia znajduje się wioska, pozornie bezpieczna enklawa, chroniona przez Strażników... {} Recenzja książki Las Zębów i Rąk tom 1

Zaskakująco dobry powiew świeżości

3.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zawsze kiedy sięgam po nową książkę towarzyszy mi ekscytacja, że może znajdę kolejną perełkę. "Las Zębów i Rąk" Ryan Carrie był na mojej liście "książek do przeczytania" już od długiego czasu. Odkładałam ją jednak na rzecz innych, ale gdybym wiedziała, jaką ma zawartość, sięgnęłabym po nią od razu! "Las Zębów i Rąk" to oryginalna książka opowiadają... {} Recenzja książki Las Zębów i Rąk tom 1

Po licznych zachwytach spodziewałam się czegoś lepszego...

6.04.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zastanawiam się, czy istnieje świat okrutniejszy niż ten, w którym każe się nam zabijać ludzi, których kochamy.” Przyznam Wam się do jednej rzeczy w temacie czytania – ze wszystkich książek najwięcej czasu zajmuje mi zabranie się za tzw. fenomeny w literaturze fantastycznej. Od samego początku mojej przygody z tym gatunkiem miałam niezrozumiałe t... {} Recenzja książki Las Zębów i Rąk tom 1

Las Zębów i Rąk

27.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Carrie Ryan - z wykształcenia jest prawnikiem, ale po ogromnym sukcesie Lasu Zębów i Rąk - swojej debiutanckiej powieści, postanowiła skoncentrować się na pisarstwie. Wyobraźcie sobie niewielką wioskę ogrodzoną z każdej strony specjalną metalową siatką. Za nią jak okiem sięgnąć rozpościera się Las Zębów i Rąk. Życie mieszkańców toczy się utartym t... {} Recenzja książki Las Zębów i Rąk tom 1

W labiryncie kłamstw

15.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nie znamy świata poza naszą wioską, poza Lasem, za jego granicami nie ma nic." Mary żyje w wiosce, w której prawa i obowiązki każdego z mieszkańców wytyczają Siostry, a nad ich przestrzeganiem czuwają Strażnicy. Osada otoczona jest wysoką siatką oddzielającą ludzi od Lasu. Wyjście poza wyznaczony teren kończy się niechybną śmiercią, bowiem w Les... {} Recenzja książki Las Zębów i Rąk tom 1

Recenzja: "Las zębów i rąk" Carrie Ryan

6.09.2012

"Las zębów i rąk" swego czasu został mi polecony. Przez kogo? Przez Was! W pierwszej stworzonej przeze mnie sondzie to właśnie ta powieść zdobyła najwięcej Waszych głosów. Ja i mój pokrętny umysł postanowiliśmy sobie ją zostawić na deser, na "po sesji". Niestety, pamięć już nie ta, a po lekturę (mimo że to prezent ode mnie dla mnie z okazji Dnia K... {} Recenzja książki Las Zębów i Rąk tom 1

Zagubione marzenia

17.07.2012

"Moja matka zwykła opowiadać mi o oceanie. Mówiła, że istnieje miejsce, gdzie jak wzrokiem sięgnąć, nie było nic poza wodą, znajdującą się zawsze w ruchu, która pędziła ku tobie, by zaraz zawrócić. Raz pokazała mi fotografię małej dziewczynki stojącej w oceanie i powiedziała, że to moja prapraprababcia. To było lata temu, zdjęcie już dawno strawił ... {} Recenzja książki Las Zębów i Rąk tom 1

Las Zębów i Rąk

18.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mary żyje w wiosce okrążonej siatką. Całe jej życie kontrolują Strażnicy i Siostrzeństwo, a na każdym kroku słyszy jęki Nieuświęconych. Od urodzenia wpajano jej, że są jedynymi ludźmi, którzy pozostali na świecie po Powrocie, że Las Zębów i Rąk nigdy się nie kończy i, że nie liczy się nic innego jak tylko Bóg i przedłużanie gatunku ludzkiego. Wszys... {} Recenzja książki Las Zębów i Rąk tom 1

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe