Recenzje książki "Lilka"

Dodaj swoją recenzję

Lilka jako wzór grafomaństwa totalnego

12.12.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Konflikt Małgorzaty Kalicińskiej z Ignacym Karpowiczem dotyczący polskiej powieści współczesnej wzbudził we mnie chęć poznania twórczości autorki o której dotąd słyszałam jedynie tyle, że istnieje. W księgarni między „Domem nad rozlewiskiem” a książkami Karpowicza znalazłam „Lilkę”. Ciężko było mi odmówić sobie książki, której opis zaczyna się od s... {} Recenzja książki Lilka

@Amie@Amie {}

Smutek

27.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Życie i choroba, narodziny i śmierć – plecie się to, zaplata, współistnieje. Radość i smutek." Przemijanie to proces nieodłącznie wpisany w naszą egzystencję. Przemijają pory roku, przemijają lata, przemija niepostrzeżenie całe nasze życie. Małgorzata Kalicińska, znana szerszemu gronu czytelników z lekkiego tryptyku o życiu nad rozlewiskiem, t... {} Recenzja książki Lilka

@awiola@awiola {}

Przegadana

31.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Małgorzata Kalicińska - autorka rodzinnej sagi toczącej się na Mazurach (Dom nad rozlewiskiem, Powroty nad rozlewiskiem, Miłość nad rozlewiskiem) w 2012 r. wydała powieść pod tytułem Lilka. Główną bohaterką powieści Małgorzaty Kalicińskiej jest Marianna Roszkowska, z domu Barańska. Marianna, Mańka i Baranek w jednej osobie jest kobietą w "sile wie... {} Recenzja książki Lilka

Lilka - Małgorzata Kalicińska

26.01.2013

Wydawnictwo: Zysk i S-ka Data wydania: 2012 Format : Książka Ilość stron: 520 Półka: posiadam Do kupienia: Gandalf, Merlin, Zysk i S-ka Na ,,Lilkę” polowałam już od dłuższego czasu, po przeczytaniu tekstu z okładki wiedziałam, że to będzie coś niesamowitego, coś, z czym jeszcze nigdy się nie spotkałam. I faktycznie, nie pomyliłam się. Małgorza... {} Recenzja książki Lilka

Lilka

14.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Małgorzata Kalicińska – polska powieściopisarka podbiła serca czytelników cyklem powieści „Rozlewisko”. Nie kryję, że czytałam je z wielkim zainteresowaniem i z niecierpliwością czekałam na wydanie kolejnej powieści pisarki. Ostatnio czytałam jednak jedną książkę tej autorki, która trochę mnie zawiodła, nie zachwyciła i została odłożona na półkę ... {} Recenzja książki Lilka

@mad28@mad28 {}

Bo każdy kiedyś musi odejść

19.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przychodzą takie dni, kiedy mam dość kolejnych powieści fantasy, wymyślnych światów i dziwacznych stworzeń wykreowanych przez autorów. Nadchodzi taki czas, kiedy ciągnie mnie do powieści opowiadających o życiu, nas samych, tym co zwyczajne, prawdziwe, co może spotkać każdego z nas. Tego typu książki uświadamiają nam, że nie tylko my borykamy się z ... {} Recenzja książki Lilka

Ciekawa historia

22.09.2012

Małgorzata Kalicińska jest mi znana dzięki dobrze przyjętej trylogii o domu nad rozlewiskiem. Do tego miałem okazję czytać jej kolejną książkę z felietonami "Widok z mojego okna". Dlatego też po "Lilkę" sięgnąłem z dużym zainteresowaniem i można powiedzieć, że wierzyłem że i tym razem się nie zawiodę. No cóż...Pierwsze kilkanaście stron było dla ... {} Recenzja książki Lilka

Lilka

16.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Początkowo oczekiwałam po tej książce "wesołej historii", jednak kilka słów wymienionych podczas Targów Książki z autorką zmieniło moje nastawienie i w sumie nie wiedziałam, czego mam oczekiwać, a raczej nie chciałam się zbytnio na nic szczególnego nastawiać, by się nie zawieść. Wcześniejsza lektura „zwyczajnego faceta” ustawiła wysoko poprzeczkę d... {} Recenzja książki Lilka

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe