Recenzje książki "Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia"

Dodaj swoją recenzję

Magia wiedźm - Claire

16.03.2013

Słysząc słowo wiedźma jak ją sobie wyobrażacie? Pewnie jako przygarbioną staruszkę, w starych łachmanach, z pryszczem na dużym haczykowatym nosie, która gotuje w wielkim garnku, posiada starego czarnego kota i w dodatku lata na miotle. Otóż współczesne wiedźmy nie odbiegają niczym od zwykłych ludzi. Są to kobiety, które możesz minąć na ulicy i nawe... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

@shoko@shoko {}

Magia wiedźm

4.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam powieści z nutką tajemniczości. Kiedyś bez wahania postawiłabym na paranormal romans, jednakże po przeczytaniu "Magii wiedźm" już nie byłabym swojego wyboru taka pewna. Książka Pani Claire to wspaniały poradnik dla magicznych kobiet oraz wspaniałe i mądre przemyślenia pisarki. Wiedźma. Kto to taki? Do tej pory myślałam, iż jest to stara ... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

Magia wiedźm

21.11.2012

Przed napisaniem tej recenzji pozwoliłam sobie pobieżnie prześledzić podania o wiedźmach i czarownicach. Otóż, okazuje się, że w przedchrześcijańskich słowiańskich społecznościach słowo "wiedźma" oznaczało tak naprawdę starą kobietę o sporej wiedzy leczniczej, natomiast to "czarownica" jest odpowiednikiem kobiety, która zajmuje się zaklęciami, rytu... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

@Ledina@Ledina {}

Wprowadzenie do magii

7.11.2012

Wiedźma na ogół kojarzy się z czymś złym i wstrętnym. Tak naprawdę słowo wiedźma oznacza osobę "która wie". Przez wiele lat wiedźmy budziły strach, ale w ostatnich czasach to się zmieniło. Autorka książki "Magia wiedźm" Claire od dziecka miała styczność z magią. Na polskim rynku pojawiła się dopiero pierwsza jej publikacja, jednak jest autorką w... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

@iza122@iza122 {}

Chcesz być wiedźmą?

28.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Zobacz tę książkę jako to, czym ona jest: źródłem inspiracji, nie żadną Biblią!” Jako mała dziewczynka zawsze marzyłam o tym aby zostać wróżką. Chciałam umieć wyczarowywać różne cuda jak wróżki. Jednak obok tych dobrych wróżek w bajkach, często występowały również złe wiedźmy z wielkim nosem i miotłą. Czytając „Magię wiedźm. Rytuały, specyfiki i ... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

@awiola@awiola {}

Tajniki białej magii

18.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Biała magia z zasady opiera się na pomocnych siłach. Nie możesz więc przy jej pomocy zdziałać niczego złego." Claire w swojej drugiej książce przedstawia nam takie pojęcia jak czarownica, biała magia, rytuały itd. Książka podzielona jest na dziewięć rozdziałów, które zapoznają nas z różnymi dziedzinami białej magii. Jednak aby rozpocząć używanie... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

„Magia wiedźm” – Claire

1.09.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Claire urodziła się w 1981 roku w byłym NRD. W dzieciństwie mieszkała na wsi. Tarota uczyła się od matki. Studiowała pedagogikę i socjologię. Opublikowała magazyn dla czarownic, a później zaczęła pisać książki. Więcej informacji znajduje się na stronie Claire: @Link Widząc tytuł „Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia”, myślałam że to książka... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

Magia Wiedźm

6.08.2012

Magia Wiedźm to książka napisana przez niemiecką pisarkę Claire. W Niemczech wydała siedem książek dotyczących magii, jednak w Polsce dostępna jest jedynie „Magia Wiedźm”. Książka nie czekała długo na przeczytanie, dodatkowo wygląda bardzo ładnie na półce wraz z resztą mojego zbioru. Zanim zaczęłam ją czytać przypatrzyłam się okładce. Dominują na n... {} Recenzja książki Magia wiedźm. Rytuały, specyfiki i zaklęcia

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe