Recenzje książki "Mechaniczna księżniczka"

Dodaj swoją recenzję

Mechaniczna księżniczka

28.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Żeby napisać recenzję, musiałam ochłonąć parę godzin, chociaż myślę, że to i tak za mało. Jeszcze chyba nigdy nie płakałam tak na jakiejś książce, nie przypominam sobie, abym przeżywała tak bardzo konkretnych bohaterów. Jednak z czasem zorientowałam się, że czytając książki Cassandry Clare, zawsze się tak dzieje. Aż ciężko mi jest kończyć tę seri... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

Fantastyka

2.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki na swoją kolej czekały dość długo, bo aż dwa lata. Mimo, że uwielbiam styl pisania autorki, nie mogłam zabrać się za tą trylogię. Z tyłu głowy miałam myśl, że te książki NA PEWNO nie mogą być lepsze niż seria ,, Dary Anioła" - nic bardziej mylnego. Myślę, że wielu z was jest w temacie i wie, o czym są te książki. Jednak mimo wszystko dużo... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

Mechanika romansowania

10.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zamykające cykl dzieło jest jak drewniana podkowa u kowala - co to ma być?! Zastanawia mnie bardzo pozytywny odbiór książki i myślę, czy ze mną jest coś nie tak, czy z innymi. Więc w końcu dowiedziałam się, po co Axel chcę Tessę. Właściwie to nawet logiczne, skoro sam nie podołał w budowie mechanicznej armii. Jednak durna Tessa uwierzyła zapewnie... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

Koniec, mimo Happy Endu, czuję smutek.

15.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moim ulubionym cytatem jest fragment właśnie tej książki: „Znasz to uczucie, kiedy czytasz książkę i wiesz, że to będzie tragedia, czujesz, że nadciąga ciemność i zimno, widzisz, że sieć zaciska się wokół postaci, które żyją na jej stronicach. Ale jesteś przywiązany do tej historii, jakbyś był wleczony za powozem, nie możesz się go puścić ani zmie... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

Mechaniczna księżniczka - C. Clare

25.03.2014

Trzeci tom trylogii Diabelskie maszyny przeczytałam na gorąco, zaraz po tomie drugim. I dobrze, bo nie wyobrażam sobie dłuższej przerwy, autorka niczego nie przypomina, a biorąc pod uwagę wielowątkowość historii naprawdę łatwo byłoby się pogubić. Daruję sobie opis fabuły, który możecie przeczytać tutaj. Rozwieję też Wasze nadzieje na kontynuację -... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

Finał!

22.03.2014

Jest wiele czynników, które cechują dobrą książkę. Może to być doskonały styl pisarza, rozbudowana, logiczna i ciekawa fabuła, dostosowane do tematyki tempo akcji, czy barwni bohaterowie. Każdy czytelnik ma do tego swoje subiektywne podejście i ocenia daną powieść według własnych kryteriów. Wiecie po czym ja z początku poznaję wartą uwagi lekturę? ... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

@Angiee@Angiee {}

Ostateczna bitwa z Diabelskimi Maszynami.

26.02.2014

Są takie serie, które chce się przeczytać tu i teraz, jak najszybciej chce się je skończyć, bo chce się poznać zakończenie, są też takie, które zaczynamy, ale ich nie kończymy, bo pierwsze części nie wciągają nas dostatecznie, żebyśmy byli zainteresowani kontynuacją. Ale istnieje jeszcze jedna grupa - serie, które chcemy skończyć, żeby poznać zakoń... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

Nocni Łowcy kontra Mortmain - ostateczne starcie.

25.01.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Znasz to uczucie, kiedy czytasz książkę i wiesz, że to będzie tragedia, czujesz, że nadciąga ciemność i zimno, widzisz, że sieć zaciska się wokół postaci, które żyją na jej stronicach. Ale jesteś przywiązany do tej historii, jakbyś był wleczony za powozem, nie możesz się go puścić ani zmienić kierunku." (s. 69) Dokładnie tak się czułam sięgając p... {} Recenzja książki Mechaniczna księżniczka

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl