Recenzje książki "Morze potworów"

Dodaj swoją recenzję

Kolejna niebezpieczna misja? Czemu nie!

2.11.2014

Percy Jackson jest w stanie ukończyć szkołę bez żadnych ekscesów? Zdobył nowego kumpla, dysleksja daje się we znaki, bo przecież w szkole nie dają tekstów pisanych starożytną greką. Jednak, kiedy gra w zbijaka może okazać się grą o życie, nadal wygląda to dobrze? Nie koniecznie, zwłaszcza, że najlepszy przyjaciel jest w poważnych tarapatach. Grove... {} Recenzja książki Morze potworów

@Neph @Neph

Może świat z mitologii jest prawdziwy...

28.03.2014

"Wiedza nie zawsze jest pożyteczna." Percy ukończył siódmą klasę co wydaje się być cudem dla niego oraz jego mamy. Jednak spokój w jego przypadku nie utrzymuje się długo. Przez kłopoty (oraz zmiany w personelu) Obozu Herosów, wbrew sprzeciwom, udaje się w niebezpieczną wyprawę, od której zależy bezpieczeństwo półbogów. Z jego postacią dzieje się t... {} Recenzja książki Morze potworów

@KatnissWiktoriaM @KatnissWiktoriaM

Między młotem a kowadłem i jeszcze twarzą w twarz cyklopem.

13.05.2013

Kolejna część przygód Percy'ego Jacksona nie zawiodła mnie ani odrobinę. Bardzo się cieszę, że autorowi nie zabrakło pomysłów na drugą książkę i mam nadzieję, że w kolejnych też wykazał się inwencją twórczą, bo na mojej półce już czeka Klątwa Tytana. Magiczna granica Obozu Herosów została zniszczona, bohater tym razem musi na czas odnaleźć lekarstw... {} Recenzja książki Morze potworów

@wtrzechslowach @wtrzechslowach

Zatruta sosna czyli "Percy Jackson i morze potworów"

25.03.2013

Drugi tom przygód naszego herosa, napisany przez Ricka Riordana nosi tytuł "Percy Jackson i morze potworów" dalej osadzony jest w naszym teraźniejszym świecie. Dla Percy'ego był to spokojny rok żaden potwór nie przedostał się do Nowego Yorku ale ostatni dzień szkoły okazuję się przełomem. Zwykła gra w zbijaka na boisku szkolnym zamienia się w walkę... {} Recenzja książki Morze potworów

@Walczy @Walczy

„Misja ocalenia obozu”

29.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O dziwo siódma klasa była dla Percy'ego Jacksona bardzo spokojna. Żadnych potworów czy bogów chcących go zabić, nic, zwyczajny rok. Nadchodzi ostatni dzień szkoły, można by pomyśleć, że już nic się nie wydarzy... Błąd! Wf i gra w zbijanego ze znajomymi z klasy byłaby już wystarczająca nieznośna bez olbrzymów ludożerców, którzy stwierdzili, iż z syn... {} Recenzja książki Morze potworów

@tristezza @tristezza

Morze Potworów. Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy

4.04.2012

Druga część przygód młodego herosa. Percy Jackson syn Posejdona jest przyjemnym, wyluzowanym chłopakiem. Moją sympatię wzbudził już w pierwszej części. Po bitwie na sali gimnastycznej swojej nowej szkoły, Percy wraz z nowym przyjacielem cyklopem Tysonem i przyjaciółką Annabeth powraca do Obozu. Jednak nie wszystko jest takie samo. Drzewo chronią... {} Recenzja książki Morze potworów

@trabska @trabska

Morze potworów

8.01.2012

Pierwsza część przygód o młodym herosie - Percy'm Jacksonie, zachwyca wielu czytelników, także i mnie. Po przeczytaniu "Złodzieja pioruna", wprost nie można doczekać się następnej części. Ja także z utęsknieniem czekałam aż ta książka wpadnie w moje łapki. Kiedy ją dostałam od razu zaczełam czytać. Co z tego wynikło? „- Czy ty się nigdy nie czujes... {} Recenzja książki Morze potworów

@Karolka123 @Karolka123

Za połączeniem dwóch światów.

12.09.2011

Oto nadchodzi kolejny, drugi tom przygód Percy’ego Jacksona. I tutaj czeka nas dużo wrażeń, a druga część zdecydowanie dorównuje pierwszej. Bardzo podoba mi się język literacki, którym operuje pan Rick Riordan, jednak o ile jeszcze w pierwszej części nie byłam pewna, czy aby książka naprawdę zasługuje na moją pełną uznania opinię, teraz mogę przyzn... {} Recenzja książki Morze potworów

@Beatrice96 @Beatrice96
{}