Recenzje książki "Niezgodna"

Dodaj swoją recenzję

Niezgodna....

7.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Akcja książki Veronici Roth "Niezgodna" dzieje się w Chicago, które jest podzielone na 5 frakcji - Altruizm, Serdeczność, Nieustraszoność, Prawość i Erudycję. Młodzież w okresie dojrzewania musi wybrać, do której z nich chce należeć. Z pozoru wydaje się to łatwe, ponieważ wybór przebiega według określonego schematu, jednak dla młodego człowieka, k... {} Recenzja książki Niezgodna

Podział na frakcje

10.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytułowy podział na frakcje budzi wiele kontrowersji. Świat stworzony przez autorkę jest fascynujący! Po wielkiej katastrofie ekologicznej, może spowodowanej III wojną światową, na gruzach Ameryki w wyniku konfliktu zostaje stworzone miasto utopijne. W nim żyją podzieleni na frakcje ludzie. Główna bohaterka Beatrice pochodzi z Altruizmu, ale decyd... {} Recenzja książki Niezgodna

@beatazet@beatazet {}× 1

Miłość w świecie podzielonym na frakcje

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po ,,Niezgodną" sięgnęłam głównie ze względu na to, że widziałam ją jakiś czas temu w dość przystępnej cenie, a także słyszałam kilka dość pozytywnych opinii na temat tego tytułu. Czy czas spędzony z tą książką uważam za zmarnowany? Wydaje mi się, że raczej nie. Świat podzielony jest na pięć frakcji. ,,Niezgodna" opowiada historię Beatrice, dziewc... {} Recenzja książki Niezgodna

Niezgodna

2.03.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja na: @Link Jak myślisz, jak to jest być osobą, która pomimo wszelkich starań nie potrafi dopasować się do reszty? Osobą, która źle czuje się w swoim ciele, w miejscu, w którym powinno jej być dobrze? Sądzę, że każdy z nas zna to uczucie. Wyobraź sobie, że na naszym świecie istnieją grupy, do których zostaje się przyporządkowanym według pew... {} Recenzja książki Niezgodna

Niezgodna

14.11.2015

Veronica Roth to autorka fantastycznej trylogii dla młodzieży pt. ,,Niezgodna". Postanowiłam zapoznać się z jej pierwszą częścią. Beatrice, jak każda osoba w jej wieku, musiała dokonać wyboru do której frakcji będzie należeć. Przez 16 lat była Altruistką, zazwyczaj było tak, że zostawało się w rodzinnym gronie. Taką samą decyzję musiał podjąć jej ... {} Recenzja książki Niezgodna

@Paula1992@Paula1992 {}× 2

Niezgodna

15.02.2015

Veronica Roth jest pisarką znaną głównie dzięki serii Niezgodna. Pierwsza część o tym samym tytule została wydana przez Amber dwukrotnie – z okładką oryginalną i filmową. Beatrice kończy szesnaście lat i musi dokonać wyboru frakcji. Ma do dyspozycji jedną z pięciu – Altruizm, z którego pochodzi, Nieustraszoność, Erudycję, Prawość i Serdeczność. W ... {} Recenzja książki Niezgodna

Nieustraszona altruistka

11.01.2015

Altruizm, Erudycja, Prawość, Nieustraszoność i Serdeczność to pięć frakcji, na które została podzielona społeczność Chicago. Po kolejnej wojnie ludzie jednogłośnie postanowili wyeliminować cechy kierujące dotychczas rządzącymi i nigdy więcej nie pozwolić, by zawładnęły jakąkolwiek jednostką. W ten sposób egoizm zastąpiła bezinteresowność, głupotę i... {} Recenzja książki Niezgodna

Niezgodna

15.10.2014

Świat, w którym żyje Beatrice nie jest idealny. Społeczeństwo podzielono na pięć frakcji: Altruizm, Nieustraszoność, Erudycję, Prawość i Serdeczność. Nastolatkowie, po wcześniej przebytym teście przynależności wybierają frakcję, do której chcą dołączyć, na podstawie swoich cech osobowości. A co, jeśli ktoś łączy w sobie więcej niż jedną cechę? Jest... {} Recenzja książki Niezgodna

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe