Recenzje książki "Oddychając z trudem"

Dodaj swoją recenzję

Próba rozliczenia się z przeszłością.

8.05.2015

• Tytuł oryginalny: Barley Breathing • Tłumaczenie: Ernest Kacperski • Seria/ Cykl wydawniczy: Oddechy tom. 2 • Wydawnictwo: Feeria Young • Rok wydania: 2015 • Oprawa: Miękka • Ilość stron: 544 • Gatunek: Literatura młodzieżowa Tak trudno oddychać, gdy upiorna przeszłość wciąż daje o sobie znać, a teraźniejszość... {} Recenzja książki Oddychając z trudem

Tak trudno oddychać...

9.03.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Właśnie wkroczyłam do jednego ze swoich koszmarów. I zawzięcie walczyłam, by się z niego wydostać.” Rebecca Donovan to autorka, której debiutancka seria „Oddechy” w bardzo krótkim czasie stała się bestsellerem w USA. Niedawno za granicą premierę miała kolejna powieść spod pióra pisarki – „What If”. Po dramatycznych przeżyciach, Emma w końcu może... {} Recenzja książki Oddychając z trudem

„Po prostu oddychaj.”

24.02.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Choć Emma jest już bezpieczna, na tyle ile tylko może, teraz walczy z koszmarami. Koszmarami, które nawiedzają ją każdej nocy i sprawiają, że spędzają sen z powiek nie tylko jej. A ponadto nie można zapomnieć o Leyli i Jacku – swoim najbliższym kuzynostwie, których po wydarzeniu, które zmieniło całe jej dotychczasowe życie, już później niedane było... {} Recenzja książki Oddychając z trudem

Ponownie wkręcona w tryby nienawiści

25.01.2015
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Powód by oddychać" to książka, która poruszyła serca wielu czytelniczek. Otworzyła oczy na cierpienie, którego często w pędzie życia nie dostrzegamy wokół siebie. Dała nadzieję, że miłość i przyjaźń nie są tylko pustym słowem, a uczuciem, które przynosi wsparcie, pomoc, siłę nawet wtedy, gdy happy endu nie widać na horyzoncie. Dlatego na kolejny t... {} Recenzja książki Oddychając z trudem

O tym jak trudno pozbyć się lęków

25.01.2015

Po kontynuację "Powodu by oddychać" sięgnęłam głównie z ciekawości. Nie mogę powiedzieć, że byłam jakoś specjalnie przejęta premierą tejże powieści, ponieważ pierwsza część była w moim odczuciu taka sobie. Oczywiście opowiada historię niezwykle silnej dziewczyny, której życie nie było usłane różami, ale jednak pierwszy tom nie był aż tak dobry jakb... {} Recenzja książki Oddychając z trudem

Oddychając z trudem - Rebecca Donovan

16.01.2015

Pierwsza część książki poruszyła mnie do granic , nie sądziłam że jakaś książka może mi dać tak wiele do myślenia i pokazać jaki dramat mogą przechodzić tak naprawdę dzieci i to u najbliższej rodziny ?. W drugiej część Odechów wydaje się , że tragedia zostaje zakończona , ciotka została skazana za swoje czyny i wszystko będzie układać się już dobr... {} Recenzja książki Oddychając z trudem

Oddychać coraz trudniej

13.01.2015

Emma wróciła do szkoły i na boisko, i stara się po prostu prowadzić zwyczajne życie nastolatki, z wierną Sarą i oddanym Evanem u boku. Nie jest to jednak łatwe – wciąż budzi się zlana potem po koszmarnych snach, a na ulicach prześladują ciekawskie spojrzenia. Gdy decyduje się zamieszkać ze swoją matką, sytuacja jeszcze bardziej się komplikuje. Tak ... {} Recenzja książki Oddychając z trudem

Bardziej mroczna kontynuacja świetnej serii

12.01.2015

Uwielbiam książki, które są nie tylko wciągające, ale także mają świetną i dopracowaną fabułę. Kocham, gdy wywołują u mnie to charakterystyczne napięcie zarezerwowane tylko dla najlepszych dzieł. A gdy mnie wzruszają, bawią, gdy pisarze wręcz trzymają moje emocje w garści - wtedy wiem, że dana powieść jest naprawdę wyjątkowa i na długo zagości w mo... {} Recenzja książki Oddychając z trudem

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl