Recenzje książki "Organista z martwej wsi"

Dodaj swoją recenzję

Komunizm na Zaolziu

22.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyobraź sobie, że życie toczy się niespiesznie. Otaczająca cię codzienność wydaje się być poukładana i pełna. Pewnego dnia jednak postanawiasz rozliczyć się ze swoją przeszłością, przeszłością swojej rodziny i wyjawić wszystko, by uspokoić własne sumienie. Powieść przebiega przez życie dwóch mężczyzn. Ich historie splatają się ze sobą, choć t... {} Recenzja książki Organista z martwej wsi

Martwa wieś

5.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To już moje drugie spotkanie z twórczością Danuty Chlupovej, więc wiedziałam, że mogę spodziewać się niebanalnej historii i tak też się stało. Adam Szynder to mistrz muzyki organowej, znany i szanowany profesor, artysta, muzyk. Przeżył swe życie, najlepiej jak umiał mimo bardzo trudnych początków. Z godnością zmagał się z tym, co przygotował mu l... {} Recenzja książki Organista z martwej wsi

@coolturka104@coolturka104 {}× 12

Zazdrość i zdrada niszczą wszystko

30.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy powinien przemyśleć swoje postępowanie, a nie działać pod wpływem emocji, czy danej chwili, gdyż następstwa mogą być fatalne nie tylko dla niego, ale i jego bliskich. Oczywiście zdarzają się przypadki, że sprawca danego zdarzenia unika odpowiedzialności, ale są to marginalne sytuacje. Z długofalowymi skutkami pewnego „przestępstwa” mamy do c... {} Recenzja książki Organista z martwej wsi

@Grzechuczyta@Grzechuczyta {}× 19

Zdrada ... czy aby na pewno ?

19.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Organista z martwej wsi " jest to książka, której autorką jest Danuta Chlupová. Otrzymałam ją z Klubu Recenzenta z portalu na kanapie.pl. W opowieści poznajemy losy Teodora - organisty z wsi Dwory. Jego historie opowiada jego syn Adam wiele lat później. Wszystko zaczyna się podczas koncertu charytatywnego, po którym Adam zaczyna mówić o swoim oj... {} Recenzja książki Organista z martwej wsi

Recenzja książki "Organista z martwej wsi"

12.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzięki uprzejmości serwisu @nakanapie.pl miałam możliwość przeczytania książki "Organista z martwej wsi". Organista i martwa wieś... Główny bohater książki, mężczyzna o imieniu Teodor, pełni funkcję nauczyciela w polskiej szkole, ale i funkcję organisty w miejscowości Dwory. To właśnie książkowe Dwory są tą martwą wsią... Rozwój kopalni, wyburza... {} Recenzja książki Organista z martwej wsi

@syl_wia_88@syl_wia_88 {}× 2

Organista z Martwej Wsi

28.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Adam Szynder wywołał niemałe zamieszanie, kiedy przyznał, że zdecydował się na udział w tym koncercie, ponieważ jego ojciec, również był więźniem. To szczere wyznanie poruszyło od dawna drgającą strunę w sercu Sabiny. Młoda dziennikarka chciałaby przeprowadzić wywiad, który ma się stać lekarstwem dla jej duszy, ponieważ jej ojciec po traumatyczny... {} Recenzja książki Organista z martwej wsi

„Organista z martwej wsi”

16.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Profesor Adam Szynder skończył grać i z gracją skłonił się publiczności. Ten występ był dla niego bardzo ważny i poruszał w nim strunę wspomnień. Celem były dzieci więźniów, takie jak on. Nie chciał tego ukrywać i opowiedział swoją historię przy pełnej sali, gdzie jeszcze chwile temu wybrzmiewały oklaski na jego cześć. Teodor Szynder przesiedział... {} Recenzja książki Organista z martwej wsi

@ReniBook@ReniBook {}× 1

Requiem dla Dworów

{} WYBÓR REDAKCJI
7.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Czas na opowiedzenie […] historii. Na opowiedzenie światu, że nawet tam, gdzie panuje mrok, może w końcu zabłysnąć światło. O tym, że także człowiek, którego dzieciństwo zaczęło się koszmarnie, może być później szczęśliwy…" Wielu z nas pamięta lata PRL-u, jak wyglądał wtedy reżim komunistyczny wspierany przez agresywną i wszechobecną propagand... {} Recenzja książki Organista z martwej wsi

@gala26@gala26 {}× 30
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl