Podst. przetwórstwa żywności cz. 1 empi2 WZ

Anna Zaworska, Jadwiga Jabłecka
Podst. przetwórstwa żywności cz. 1 empi2 WZ
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Podręcznik opracgramu bloku tematycznego Podstawy przetwórstwa żywności, ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułu 1 - "Składniki żywności" i części modułu 2 - "Operacje i procesy w przemyśle spożywczym". Przedstawiono m.in. podstawowe pojęcia związane z żywnością, źródła żywności i ich funkcje, wartość odżywczą i jakość zdrowotną żywności, a także operacje mechaniczne i termiczne w przemyśle spożywczym (np. czyszczenie, rozdrabnianie, mieszanie oraz gotowanie, rozparzanie itp. surowców roślinnych i zwierzęcych). Treści podręcznika uzupełniają liczne definicje, schematy, wykresy, tabele oraz tematyka do przemyślenia i wykonania.
Data wydania: 2005
ISBN: 978-83-89654-62-5, 9788389654625
Wydawnictwo: eMPi2
Stron: 90

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Podst. przetwórstwa żywności cz. 1 empi2 WZ nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Podst. przetwórstwa żywności cz. 1 empi2 WZ. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl