Recenzje książki "Przędza"

Dodaj swoją recenzję

Przędza

2.11.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo chciałam przeczytać tę książkę, ale ta naprawdę nie wiedziałam czego się po niej spodziewać. Opis niezwykle mnie zaintrygował. Recenzje w większości bardzo pozytywne również zachęcały po sięgnięcie po tę lekturę. I w końcu doszło do tego, ze nie mogłam się doczekać kiedy uda mi się ją zdobyć i byłam już tak ciekawa, że jak w końcu się do ni... {} Recenzja książki Przędza

Tkając rzeczywistość.

24.10.2013

Czy ktokolwiek jest w stanie oprzeć się urokowi tej magnetycznej okładki, która przyciąga wzrok, kiedy ujrzy się ją na półce w księgarni? Ja nie dałam rady tego zrobić, kiedy tylko zobaczyłam "Przędzę", wiedziałam że chcę ją przeczytać. Ale czy jej treść okazała się równie dobra, jak okładka? Główna bohaterka - Adelice posiada niezwykły dar, dzięki... {} Recenzja książki Przędza

Prządki życia i śmierci

31.08.2013

„- Nic nie jest realne – szepczę. - To zależy od twojej definicji realności” Świat ukazany w książce Gennifer Albin, "Przędzy", odbiega zupełnie od wyobrażenia przeciętnego człowieka na temat przyszłości Ziemi. W przeciwieństwie do Naszej Planety, gdzie wszystko biegło własnym rytmem i żyło własnym życiem, Arras to miejsce całkowite stworzone i ut... {} Recenzja książki Przędza

"Przędza" - Gennifer Albin

31.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gennifer Albin, mieszkanka Waszyngtonu, po ukończeniu Uniwersytetu w Missouri miała zostać nauczycielką literatury, ale uznała, że woli sama coś tworzyć. Podobno bardzo często można ją spotkać w kawiarniach, gdzie kreuje nowe światy. "Przędza" to przykład jej zupełnie nowatorskiego podejścia do literatury młodzieżowej - lektura tej powieści była d... {} Recenzja książki Przędza

@Tenshi@Tenshi {}

Alternatywa życia po apokalipsie

28.08.2013

Przędza (2013) kategoria: fantastyka, fantasy, science fiction liczba stron: 390 cena: 38,00 zł wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie ocena: 6,5/10 ALTERNATYWA ŻYCIA PO APOKALIPSIE “- Adelice, wyglądasz na… niedożywioną. - Cormacu, wyglądasz na wystrojonego jak choinka [str. 137].” Kiedy otrzymałam „Przędzę”, nie wiedziałam, czego się spodziewać. ... {} Recenzja książki Przędza

"W splocie złota"

19.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Złoto oznacza czas" Adelice ma nietypowych rodziców. Od dziecka uczona jest przez nich jak oblać egzamin - najważniejszy jaki przyjdzie jej zdawać w życiu. Dziewczyna ulega jednak pokusie, jaką jest możliwość manipulacji elementami otaczającej ją rzeczywistości. Owa niezwykła i poszukiwana przez Gildię rząd zdolność to tkanie. Pozwala ono na dogo... {} Recenzja książki Przędza

Życiodajna nić

17.06.2013

Świat idealny, bez wojen, głodu, w jakim każdy ma pracę i gdzie nie ma chorób. Raj? Czy może jedynie utopijna wizja idealisty, nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością? Od zarania ludzkości człowiek chciał pokoju, ale by go osiągnąć używał narzędzi odwrotnych - wojny i spustoszenia, jak więc udało się okiełznać mu w końcu pierwotne instynkty i os... {} Recenzja książki Przędza

@Kasia9@Kasia9 {}

Kiedy marzenia są tylko ułudą.

10.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do sięgnięcia po książkę Gennifer Albin w głównej mierze skłoniła mnie jej przepiękna oprawa graficzna oraz intrygujący opis zamieszczony na okładce. Rozpoczęłam lekturę i przepadłam. "Przędza" wciągnęła mnie już od pierwszych stron. Ale czy było tak do samego końca? Adelice wraz ze swoją młodszą siostrą Amie oraz rodzicami mieszka w jednym z bung... {} Recenzja książki Przędza

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe